Maak een verschil met een traineeship bij de overheid!

Ben je onlangs afgestudeerd en op zoek naar een baan waar jij iets kan betekenen voor de wereld? Startersfuncties zijn lastig te vinden. En de functies die wel beschikbaar zijn vragen vaak voor jaren ervaring. Hoe nu verder?

Er is een oplossing! Als jij je in deze situatie bevindt, dan biedt een traineeship bij de overheid mogelijk uitkomst! Hieronder vertellen we je wat een traineeship inhoudt en waarom het super waardevol kan zijn om een traineeship overheid te volgen.

Wat is een traineeship precies?

Een training? Een stage? Een traineeship? Nee, het is niet allemaal hetzelfde. In tegenstelling tot een stage, is een traineeship bedoeld voor ná je studie. Een traineeship is een soort startersfunctie, waar jong talent zich kan ontwikkelen in een bepaald vakgebied. Al werkend wordt je opgeleid tot een professional. Veel ervaring is dus niet vereist! Je hebt uiteraard wel een goede dosis ambitie nodig.

Net als met banen, bestaan er heel veel verschillende traineeships. Sommige traineeships zijn af te ronden binnen vier maanden, andere duren twee jaar. Bij bepaalde traineeships wordt je breed opgeleid, waarbij je breed inzetbaar wordt – en bij andere traineeships wordt je heel specifiek in één niche opgeleid. Het belangrijkste is om te gaan voor een traineeship die zo veel mogelijk aansluit bij jouw wensen.

Waarom een traineeship bij de overheid?

Heb je interesse in de maatschappij, het bestuur en de politiek? Wanneer je een traineeship bij de overheid volgt, dan is de kans groot dat je uiteindelijk zult werken voor een overheidsinstantie. Via deze weg ligt er een toekomst op jou te wachten waar jij echt een verschil kunt maken.

Traineeships bij de overheid zijn bedoeld voor starters die maatschappelijk betrokken zijn en zich willen inzetten voor een beter Nederland. Samen met andere trainees wordt jij klaargestoomd om Nederland een beetje beter te maken. En dat kan op meerdere gebieden! Aanpakken van discriminatie? Verbeteren van de sociale structuur? Of bijdragen aan een duurzamer en groener land? Via een traineeship bij de overheid kan jij je uiteindelijk inzetten voor de thema’s die jou aanspreken en werk jij zo mee aan een gezondere samenleving.  

Let wel op! Veel traineeships hebben strenge criteria. Ook deze verschillen per traineeship. Denk bijvoorbeeld aan een leeftijdsgrens. Of aan een maximum termijn na je studie waarin je mag solliciteren voor een traineeship. Hou deze criteria goed in de gaten voordat je je inschrijft.

spot_img

Anderen lazen ook: