Waar moet je op letten bij het kopen van een hottub

Een hottub is ideaal om te hebben voor in de tuin. Zowel in de zomer als in de winter kun je genieten in een hottub. Wel zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je een hottub gaat kopen. Hierbij kan je onder andere denken aan het materiaal van de hottub. 

 

Welk soort hottub is het beste?

Er zijn verschillende soorten hottubs waar jij uit kan kiezen. Ten eerste heb je de hottub met een hottub kachel. Dit zijn houten hottubs waarbij het water wordt verwarmd door het verbranden van hout. Een houten hottub is erg mooi en geeft veel sfeer in de tuin. Het is makkelijk te plaatsen in vrijwel elke soort tuin en goed te combineren met andere tuinelementen. 

Daarnaast kan je ook kiezen voor een polypropyleen of een glasvezel hottub. Deze soorten zijn onderhoudsgevoeliger. Deze variant dienen meestal aangesloten te worden op het stroomnet. In veel gevallen dient er zelfs krachtstroom aangelegd te worden. Het aanleggen van krachtstroom is erg prijzig. Daarnaast gaat de stroomrekening maandelijks ook flink omhoog. Indien je een jacuzzi wilt aanschaffen die werkt op krachtstroom, dan is dat zeker iets om rekening mee te houden. 

 

Waar wil jij de hot tub hebben? 

Vervolgens moet jij gaan beslissen waar jij in de tuin de hottub wilt hebben. Je moet ten eerste kijken of je genoeg plek in de tuin hebt. Om hierachter te komen kun je de tuin opmeten. Als je genoeg plek hebt, kun je kijken naar de plaatsing. Doordat water zwaar is, dient de ondergrond vlak en sterk te zijn. Om voor een stabiele ondergrond te zorgen, kun je een patio gebruiken. Daarnaast is het ook handig om kleigrond te vervangen voor zand. Zand heeft een andere dichtheid en verzakt minder snel. 

 

Welk soort hout gebruik je bij een hottub kachel?

Als je de keuze hebt gemaakt om een houten hottub te kopen, dan moet je ook een keuze maken qua hout. Er zijn namelijk veel verschillende soorten hout, maar niet elke soort brand op een prettige manier. Een veelgebruikte soort is Lariks hout. Dit is een soort hout met een hele warme, oranje kleur. Deze warme kleur zorgt voor een prettige sfeer in de tuin. Daarnaast heb je ook de Siberische spar. Dit is een soort hout met een wat lichtere kleur. Een derde optie waarvoor je zou kunnen kiezen is thermohout. Deze soort hout is donkerbruin en heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. 

 

spot_img

Anderen lazen ook: