Niet iedere voet is hetzelfde

Dat niet ieder mens hetzelfde is, dat weten we nu allemaal wel. Maar dat betekent dus ook dat dat voor onze individuele lichaamsdelen geldt. De een heeft meer lichamelijke ondersteuning nodig bij bepaalde als het om bepaalde delen gaat dan de ander. Een belangrijk onderdeel van je lichaam, een onderdeel dat altijd het beste ondersteund moeten worden, dat zijn je voeten. Zij dragen immers je hele lichaam door de dag heen. Daar moet dan ook goed voor gezorgd worden. In deze blog vertel ik je meer, lees je mee?

Iedere maat beschikbaar

Het is belangrijk dat je een schoen draagt die past bij de maat die je hebt. Een te kleine schoen zit niet alleen pijnlijk, het kan ook de voet op lange termijn vervormen. Grote schoenen daarentegen, zijn ook niet ideaal. Deze ondersteunen je voet en hiel niet genoeg en zorgen ervoor dat je onbewust met je voet probeert de schoen vasthouden als het ware, dit komt omdat je het gevoel hebt dat deze afglijdt.

De oplossing bij Hallux Valgus

Een veel voorkomend probleem is Hallux Valgus. Dit is een vergroeiing van de grote teen. Hierdoor steekt de teen zijwaarts naar buiten en dit maakt de voet breder dan dat hij is. Normale schoenen zijn hier uiteraard niet voor gebouwd en dit zorgt er dan ook voor dat mensen met deze vergroeiing constant in te kleine schoenen lopen. Dat doet enorm zeer aan de grote teen. Gelukkig zijn er schoenen speciaal voor deze aandoening beschikbaar.

Laat je goed informeren

De één koopt iedere dag nieuwe schoenen en de ander loopt het hele jaar met hetzelfde setje. Het is goed om af en toe van schoenen te wisselen. Zo kunnen de schoenen even ademen als het ware. Wanneer je met een aandoening rondloopt, is het vooral belangrijk om je goed door een dokter te laten informeren over wat jij nodig hebt om het proces van heling te bevorderen of stabiel te houden.

Zorg voor je voetjes

Zoals ik al zei, dragen je voeten je de hele dag. Wees dan ook niet zuinig op het schoeisel dat je draagt. Als je voeten goed staan en goed ondersteund worden, betekent dit dat jouw hele lichaam goed ondersteund wordt. Je houding wordt er letterlijk beter van. Goedkoop is duurkoop. Je kan beter kiezen voor een kwalitatief goede schoen dan een flutdingetje dat er wel leuk uit ziet. En sluit inlegzolen ook nooit uit. deze kunnen de extra ondersteuning bieden die je voeten nodig hebben. Zeker als je voeten door een vergroeiing of iets dergelijks extra zorg nodig hebben.

spot_img

Anderen lazen ook: