Maak van je huis een droomplek met slimme online tools

Het inrichten van je huis kan soms aanvoelen als een grote puzzel. Waar begin je? Welke stijl past bij jou? En hoe zorg je ervoor dat alles wat je mooi vindt ook echt in je kamer past? Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel online tools die je hierbij kunnen helpen. Zo zijn er apps en websites waarop je je kamer kunt inrichten met virtuele meubels, zodat je direct ziet of die ene dressoir kast wel echt zo mooi staat als je had gehoopt.

Augmented reality is hier een prachtig voorbeeld van. Met deze technologie kun je via je smartphone of tablet virtuele meubels in je eigen huis plaatsen. Dit geeft niet alleen een goed beeld van de grootte, maar ook van de stijl en hoe het meubelstuk past bij de rest van je interieur. Een stoel online bestellen zonder te weten hoe hij staat is dus verleden tijd!

Zo pas je de stijl van je woonruimte aan zonder je bank te breken

Je huis opnieuw inrichten kan aardig in de papieren lopen. Maar wist je dat met een paar slimme trucjes en wat creativiteit, je al een heel eind komt zonder een fortuin uit te geven? Begin bijvoorbeeld met een likje verf of nieuwe kussenhoezen voor een frisse look. Kijk ook eens naar tweedehands meubels die vaak uniek en betaalbaar zijn.

En soms is het gewoon een kwestie van anders organiseren. Die dressoir kast die nu nog op een onopvallende plek staat, kan misschien wel het pronkstuk van je woonkamer worden als je hem een prominente plek geeft. Het is allemaal mogelijk zonder dat je direct diep in de buidel hoeft te tasten.

Ruimtelijke ordening: slim en effectief

Een goede plattegrond is goud waard als het aankomt op ruimtelijke ordening. Door van tevoren goed te plannen waar alles moet komen te staan, voorkom je dat je ruimte te vol wordt of dat meubels niet goed tot hun recht komen. Een dressoir kast kan bijvoorbeeld beter tegen een lange muur staan dan in een smalle doorgang waar hij in de weg staat.

Vergeet ook niet om na te denken over looproutes. Je wilt immers wel makkelijk door je kamer kunnen bewegen zonder overal tegenaan te lopen. Stoelen online bestellen zonder te weten of ze passen is dus geen goed idee. Meet eerst de beschikbare ruimte op en houd rekening met de afmetingen van de stoelen.

Laat je inspireren door online moodboards

Soms weet je gewoon even niet meer wat je mooi vindt, of wat er allemaal mogelijk is binnen jouw budget en ruimte. Online moodboards kunnen dan een uitkomst bieden. Websites zoals Pinterest staan vol met inspirerende voorbeelden van alle stijlen en maten kamers. Van minimalistisch tot bohemian, voor elke smaak is er wel wat te vinden.

Zo’n moodboard helpt niet alleen om je eigen smaak te definiëren, maar geeft ook inzicht in hoe verschillende items zoals stoelen en dressoir kasten met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Fouten die je moet vermijden bij het online inrichten

Online winkelen voor meubels is superhandig, maar er zijn ook valkuilen. Zo is het belangrijk om niet alleen op de foto’s af te gaan, maar ook goed de beschrijvingen te lezen. Let op de afmetingen en het materiaalgebruik om verrassingen te voorkomen.

Een veelgemaakte fout is het niet checken van kleuren en texturen in het echt. Beeldschermkleuren kunnen namelijk afwijken van hoe ze eruitzien bij daglicht. Als het mogelijk is, vraag dan om stofstalen of ga even langs bij een showroom voordat je die stoelen online bestelt.

spot_img

Anderen lazen ook: