Persoonlijke verzorging voor mannen

De mannenhuid is doorgaans vaak wat vetter, elastischer en twintig procent dikker dan de vrouwenhuid. Vanaf je 30e begin je natuurlijk al wat ouder te worden, later dan vrouwen, maar sneller! Je stofwisselingsproces vertraagt ​​en de cellen die door de huid worden aangemaakt nemen af, waardoor de huid dunner wordt. Door het verlies van vetweefsel, collageen en elastine wordt je huid zachter. Kortom, je huid droogt sneller en er ontstaan ​​rimpels. Mannen hebben een dikkere huid dan vrouwen Foto van menselijke huid met vergrote poriën en vette huid Door de verhoogde talgafscheiding en de werking van het hormoon testosteron hebben mannen doorgaans een vette huid dan vrouwen. Dit betekent niet dat de mannenhuid beter beschermd kan worden tegen de effecten van zonlicht.

Gezichtsverzorging

Het is belangrijk om regelmatig je gezicht te wassen. Wanneer je dit te weinig doet kan het voorkomen dat je irritaties krijgt. Daarnaast is het belangrijk om je goed en regelmatig te scheren, dit ziet er niet alleen netjes en verzorgd uit maar is ook goed tegen irritaties. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig je haren te wassen. Ben je momenteel niet helemaal tevreden over je haar? Dan kan je een haartransplantatie Turkije overwegen. Met een haartransplantatie in Turkije is efficiënter en je krijgt meer waar voor je geld.

Lichamelijk verzorging door te sporten

Lichaamsbeweging kan de hartslag verhogen, de bloedcirculatie stimuleren en belangrijke vitamines, mineralen en zuurstof naar lichaamscellen en huidcellen sturen. Door te bewegen blijft uw huid sterk en elastisch Bewegen is goed voor de huid Mannen sporten en hardlopen kan ook de aanmaak van collageen in de huid stimuleren. Collageen is belangrijk om de huid sterk en elastisch te houden (rimpels verminderen). Oefening kan de acne-huid verbeteren Zweten zorgt ervoor dat afvalproducten die zich in de huid hebben opgehoopt, worden afgevoerd. Regelmatige lichaamsbeweging kan zelfs de acnegevoelige huid verbeteren. Om de doorbloeding van de huid goed te stimuleren, raden we aan om minimaal twee keer per week te sporten.

Gezonde voeding

Het is belangrijk om gezond te eten. Door gevarieerd te eten krijg je genoeg vitamines en mineralen binnen. Dit zorgt ervoor dat je huid en lichaam gezond blijft. Zorg er dus voor dat je niet de hele week door vette of ongezonde dingen eet. Het is niet erg om eens per week iets ongezond te eten maar zorg ervoor dat dit altijd in balans is. In combinatie met genoeg beweging zorg je ervoor dat je gezond en fit blijft. Hierdoor kan je goed voor de dag komen.

spot_img

Anderen lazen ook: