Game jezelf de winter door

Weet je wat pas een goed idee is voor de aankomende feestdagen? De videogamer in je leven een Nintendo Switch online abonnement geven, of wat dacht je van Xbox kaarten? Maar wellicht presenteert zich nu het scenario dat jij de videogamer in je leven bent, en weleens benieuwd bent waar je die Xbox kaarten dan precies aan uit gaat geven. Uiteraard brengt een online abonnement andere extra’s met zich mee, maar uiteindelijk gaat het om de gave games die je ermee kan halen. Dus, met welke games kom jij nu verantwoord en weggedoken op de bank de winter door?

Cult of Lamb 

De eerste is een indie release die gelijk mijn hart heeft gestolen, en die voor jou vást hetzelfde gaat doen. In deze game die qua opbouw ergens doet denken aan die oude boerenlandgames waar je voor een dorp moet zorgen, maar met heen wel heel ander thema. In Cult of Lamb speel je namelijk een sekteleider, eentje die ervoor moet zorgen dat er zoveel mogelijk mensen zo gezond en sterk mogelijk geloven in de afgod waar jij al naar bidt. En dat alles als lammetje, want alle personages zijn schattige diertjes met indoctrinatieneigingen. Je moet je dorpje zelf bouwen en inrichten, je mensen voorraden laten verzamelen, maar jij als leider zal er ook op uit moeten naar de mysterieuze tempels rondom je gebied, om daar eindbazen te verslaan die het niet zo hebben op jouw god (hoe zou dát nou komen?) en schatten te veroveren om je eigen territorium en religie te versterken. Het spel is niet alleen verslavend én de perfecte mix tussen actie en heerlijk passief een dorpje onderhouden, het heeft ook nog eens erg veel humor (dat blijkt alleen al uit het concept) en de art style is cartoon-achtig en geweldig om naar te kijken. 

Pokémon: Scarlet én Pokémon: Violet

En dan nog even kort over een Nintendo staple die je vást al wel voorbij hebt zien komen; de nieuwe Pokémon game. Het concept is hetzelfde als altijd; je speelt een up-and-coming Pokémontrainer die graag de beste Pokémon wil vangen en de meeste wedstrijden wil winnen, maar dit keer wordt dit alles gedaan met mooiere graphics, betere controls en een grote, open wereld die doet denken aan de beste RPG’s van onze tijd. Het is dezelfde Pokémon die men kent, maar met een nieuw, verbeterd jasje, en een échte aanrader voor de komende winter. 

 

Kortom, met deze games en je nieuwe Nintendo Switch online abonnement en/of Xbox kaarten kom jij de winter wel door. Game ze!

spot_img

Anderen lazen ook: