In de huidige tijd een huis vinden

Het is bij iedereen onder tussen denk wel bekend dat de huizenmarkt afgelopen jaren niet erg gunstig is. Het vraag naar huizen stijgt enorm en dit heeft ook invloed op de prijzen van de huizen. Als starter een huis vinden, die te betalen is, is dus bijna niet te doen. Dit betekent dat er jongeren steeds langer gedwongen zijn bij de ouders te blijven wonen of er komt een oud pand vrij wat ze dan met een paar vrienden kunnen kopen. Maar hoe valt dit op te lossen en misschien zijn er toch wel wat oplossingen.

Senioren

De eerste groep mensen die een grote rol spelen bij bovenstaand probleem zijn de senioren/ouderen. Vaak is het zo dat zij al jaren in dezelfde woning wonen die op dat moment eigenlijk veel te groot voor hun is. Dit is bijvoorbeeld omdat de kinderen al een langere tijd uit huis zijn of omdat hun partner is overleden. De reden hiervoor is vaak gemak. Gemak om niet te hoeven verhuizen en gewoon lekker oud worden in hun ouderlijk huis. Terwijl er een gezin heel blij kan worden van zo’n woning die dan vrij komt te staan! Daarom is een seniorenverhuizing dus belangrijk dan we misschien denken. En mocht de persoon in kwestie nou geen hulp kunnen krijgen van bijvoorbeeld familie. Dan zijn er altijd nog de woning ontruimingen die al hun spullen naar een senioren appartement kunnen verhuizen. Als de ouderen dit een stukje meer zouden doen kan dit een hele hoop oplossen voor jonge mensen die opzoek zijn naar een huis.

Starters

Je hebt verschillende soorten starters. Als eerst hebben we de studenten die nog bezig zijn met hun studie maar die bijvoorbeeld dichterbij hun school willen wonen of simpelweg gewoon op kamers willen. Voor hen is het iets minder moeilijk om aan een huis te komen. Dit zal vaak wel met een aantal andere vrienden of vriendinnen moeten omdat anders de huur niet te betalen is. Als student een bijbaantje hebben is dan ook wel een vereiste. En dan hebben we nog de jongvolwassenen die samen met hun partner een huis voor later willen kopen of de alleenstaande jongvolwassenen die graag uit huis willen. Bij de eerste variant is het belangrijk dat beiden een goed inkomen hebben zodat de financiering rond kan komen. Wat we de laatste jaren vaak zien is dat familie schenkingen doet. Dit kan vaak de doorslag gever zijn of het desbetreffende bedrag te halen is of niet. Schenkingen zijn volkomen legaal en kunnen veel startende mensen helpen aan een huis.

spot_img

Anderen lazen ook: