Het nieuwe normaal: thuis werken

Voor velen van ons was het afgelopen jaar een heel apart jaar. Door de huidige pandemie werden veel mensen verplicht om thuis te gaan werken. En ook de kinderen mochten niet meer naar school en kregen online les. Dit was voor velen zwaar om te combineren… een paar gillende kinderen door je huis en je alsnog proberen te focussen op je belangrijke online vergadering. Maar toch hadden velen van ons geen keus en moesten ze er maar het beste van zien te maken. Vanuit veel bedrijven kwamen er tips en ondersteuning om het thuiswerken net wat makkelijker te maken. Maar toch hielp dit niet altijd. Hier wat extra tips om het jou nog wat makkelijker te maken.

Een goede werkhouding

Misschien woon je in een groot huis waar je zelfs al een werkkamer hebt, maar als je in een wat kleiner huis woont kan dit nog wel eens lastig zijn. Zorg in ieder geval voor een goede stoel om op te zitten. Want je wilt natuurlijk dat je stoel er mooi uitziet, maar hoe de stoel zit is natuurlijk nog veel belangrijker. Als je dan eenmaal een goede werkstoel hebt, is het belangrijk om even te kijken naar je houding. Kan je met je voeten bij de grond? Staan je voeten in een hoek van 90 graden? Zitten je armen niet te hoog op tafel? En hoef je niet naar beneden te kijken voor je laptop scherm? Allemaal dingen om rekening mee te houden om klachten zoals rug- en nekpijn te voorkomen. Pauzes zijn ook erg belangrijk. Waarschijnlijk heb je op je werk vaste pauzes met je collega’s. Thuis is het ook belangrijk om vaste pauzetijden aan te houden. Het is verleidelijk om toch nog even door te gaan, maar pauze is ook goed voor je gezondheid en rust. Misschien had je op je werk ook wel elke vrijdag de welbekende vrijdagmiddagborrel. Gelukkig zijn hier hele leuke alternatieven voor. Er bestaan namelijk speciale thuiswerk pakketten. Je kan zelf kiezen welk thuiswerkpakket je neemt. Een borrel pakket bestellen online is erg eenvoudig en is superleuk om je collega’s mee te verrassen.

Een goede werkomgeving

Een werkomgeving kan ook een hele hoop uitmaken of jij je werk goed kan doen. Zorg voor een opgeruimd bureau of tafel. Als er chaos op je bureau ligt, zal dat ongetwijfeld ook doorwerken tot chaos in je hoofd. Dan is het van belang dat het rustig is. Misschien zal het niet rustig zijn in je huis, maar kies er dan voor om bijvoorbeeld met oordopjes in te werken of luister een rustgevend muziekje. Zorg ook voor voldoende lichtinval. Als je thuis aan het werken bent, kan het wel eens wat lastiger zijn om je bed uit te komen. Zodra je wekker gaat, gooi je gelijk lekker je gordijnen open en zet een raampje open voor wat frisse lucht. Dat zal je goed doen.

spot_img

Anderen lazen ook: