Hoe bestrijd je luizen die voor problemen zorgen?

Een ruime biodiversiteit is over het algemeen goed voor de tuin. Dit zorgt ervoor dat plantjes groeien en bloeien en daarnaast dat overpopulatie wordt voorkomen. Toch zijn er ook beestjes die voor problemen kunnen zorgen. Zo zorgen luizen al snel voor vervelende situaties. De luizen die in Nederland voor problemen zorgen zijn de wolluis en kippenluis.

Wat is een wolluis en hoe herken je hem in je tuin?

Een wolluis is een klein insect van circa 4 mm groot. Doordat hij zo klein is kun je hem met het blote oog bijna niet zien. Ondanks dat dit insect zo klein is zorgt het wel voor problemen. De wolluis vreet namelijk aan plantjes en lokt schimmels naar de plant toe. De schimmels maken het probleem nog erger met een fatale afloop van de plant als gevolg. Het is daarom belangrijk dat je de wolluis op tijd ontdekt en bestrijdt. Je kunt de wolluis herkennen aan de witte poederachtige afscheiding die ze achterlaten op blaadjes en andere delen de plant. 

De wolluis bestrijden

De wolluis wil je niet te lang laten voeden van jouw mooie planten. Zorg er daarom voor dat je ze zo snel mogelijk bestrijdt. De wolluis bestrijden kun je bestrijden met de natuurlijke vijand genaamd de roofkever. Bestel roofkevers via het internet en laat deze los op de plek waar de wolluis in grote hoeveelheden aanwezig is. De roofkever verhelpt vervolgens het probleem voor je. Als je last hebt van de wolluis in huis dan kun je huishoudelijke middelen gebruiken om ze te bestrijden. 

Wat is een kippenluis en hoe bestrijd je hem?

Een andere luis die erg vervelend is om in huis te hebben is de kippenluis. De kippenluis valt zoals redelijk voor de hand ligt, kippen aan. Overdag zie je niet en pas in de avond komen ze in actie. Ze gaan op de kippen zitten en zuigen hier bloed uit. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen dus is bestrijden de meest voor de handliggende oplossing.

De kippenluis bestrijden

Om je kippen te beschermen kun je er het beste voor zorgen dat je de kippenluis zo snel mogelijk uitroeit. Gelukkig hoef je hier tegenwoordig zelf niet veel handelingen meer voor te verrichten. Zo kun je via het internet de roofmijt bestellen en deze loslaten op de plekken waar de kippenluis actief is. Zij maken de kippenluis vervolgens onschadelijk.

spot_img

Anderen lazen ook: