Kamperen een uitdaging? Niet met deze tips!

Doordat we afgelopen jaar niet meer massaal naar het buitenland konden reizen besloten veel Nederlanders dan maar om in eigen land op vakantie te gaan. Het kamperen werd ineens razend populair, ook onder de mensen die hier eigenlijk nooit zo’n goede relatie mee hadden. Je hebt er namelijk iets mee, of je hebt er helemaal niks mee. We moeten dan ook wel toegeven dat kamperen soms een behoorlijke uitdaging is. Met een wc-rol onder je arm naar de algemene toiletten lopen midden in de nacht of je borden en bestekken in de algemene schoonmaakruimte afwassen met koud water is niet voor iedereen weggelegd. Toch hoeft het kamperen niet altijd een uitdaging te zijn. Met onderstaande tips weten we zeker dat ook jij een weekje op de camping wel overleeft.

Campingmeubilair

Dat je een slaapzak, een kussen en een opblaasbed meeneemt is eigenlijk wel vanzelfsprekend. Maar hoe zit het eigenlijk met je meubilair op de camping? Heb je al gedacht aan de stoelen en tafels die jullie overdag kunnen gebruiken? Je zou het bijna niet bedenken, maar het “vergeten” van bijvoorbeeld stoelen voor tijdens het kamperen komt vaak voor. Pak daarom op tijd de stoelen en de tafels in, zodat je deze niet per ongeluk vergeet. Campingstoelen zijn perfect voor op de camping, omdat je ze ook weer in kunt vouwen. Ze nemen zo dus weinig ruimte in beslag. Ook een opblaasstoel of een zitzak zijn perfecte meubels voor op de camping.

Service

Met je glazen drinkbekers over het campingterrein wandelen? Beter van niet. Op de camping is de kans groot dat het service wel eens op de grond valt. Iets van glas gaat hier waarschijnlijk stuk en kan zelfs ook nog eens gevaarlijk zijn. Je moet er niet aan denken om er per ongeluk in te staan als je ’s ochtends je tuin uitloopt of dat er een stukje glas onder je opblaasbedje verdwijnt. Gebruik daarom liever speciaal campingservies. Speciaal campingservies is vaak gemaakt van plastic of siliconen. Deze materiaal kunnen heel wat hebben en gaan dus niet zomaar stuk als ze bijvoorbeeld op de grond vallen. Naast je borden en bestek is het ook goed om na te denken welke pannen en kannen je bijvoorbeeld mee wilt nemen. Het is altijd handig om wat water bij je tent of camper te hebben, maar dan moet je wel een waterfles bij de hand hebben. Ook een emmer is tijdens een weekje kamperen van grote waarde.

Touw

Ga je een weekje kamperen? Dan kan je echt niet zonder touw of scheerlijnen. Touw gebruik je voor een boel dingen en kan je ook voor een boel dingen gebruiken. Gaan jullie met de tent op stap? Dan heb je de scheerlijnen sowieso nodig om je tent veilig te stellen. Zonder scheerlijnen staat deze alles behalve stabiel en met de eerste de beste windvlaag heb je kans dat je tentje instort. Ook als waslijn is het stuk touw ideaal.

spot_img

Anderen lazen ook: