Hoe houd je de toilet schoon?

Op een plek waar veel mensen komen dien je te beschikken over voldoende wc’s. Hoe meer mensen er gebruik maken van de wc’s, hoe sneller het een zooi wordt. Om te voorkomen dat men niet meer naar de wc durft vanwege de viezigheid, is het belangrijk dat je het netjes houdt. Er zijn verschillende producten die je hierbij goed kunnen helpen. Daarnaast komen enkele tips vaak ook goed van pas. 

 

Koop zeepdispensers!

Als je verantwoordelijk bent over de wc’s van een bepaalde ruimte, dan is het aan te raden zeepdispensers te kopen. Zeepdispensers kan je gebruiken om de handhygiëne te vergroten. Dit kan je doen door er handzeep in te verwerken, maar ook door ze te gebruiken als desinfectiezuil. 

Houd er bij het kopen van de zeepdispensers wel rekening mee dat er veel verschillende producten zijn. De een is een stuk hygiënischer dan de ander. Je kunt het beste kiezen voor een zeepdispenser waarbij je het apparaat niet aan hoeft te raken. Voor de hygiëne is dat veruit het beste. Vooral als je dit ook combineert met een kraan die aangaat als je je handen eronder houdt. 

 

Wc papier kan niet ontbreken op een kantoor

Voor bij de wc’s zelf is toiletpapier kopen noodzakelijk. Hierbij kan je kiezen voor WC rollen, maar ook voor jumborollen. Het voordeel van jumborollen is dat je per meter wc papier minder betaalt. Daarnaast hoef je ze minder vaak te vervangen. 

Mocht je overigens een klein bedrijf hebben met weinig personeel, dan is het misschien makkelijk om wc papier rollen te kopen. Qua kosten zal je er anders op jaarbasis niet erg veel mee besparen. Daarnaast dien je ook het systeem te kopen waarin je de jumborol in kunt zetten.

 

Schakel een externe partij in voor de schoonmaak

Als je een groot bedrijf hebt waarbij veel mensen op het kantoor werken dan kan het handig zijn om de schoonmaak uit te besteden. Daarbij dien je wel een keuze te maken in wanneer je het team laat langskomen. 

Bij het uitbesteden van de schoonmaak is het prettig om ze aan het einde van de week te laten langskomen. Zo kunnen je de week erop weer met een frisse start beginnen. Om tot het juiste schoonmaakbedrijf te komen kan je gebruik maken van het internet. Zo zijn er diverse bedrijven aan wie je het uit zou kunnen besteden. Vraag vervolgens bij een aantal bedrijven een offerte aan en vergelijk deze met elkaar. Plan daarna met de meest gunstige bedrijven een gesprek in om erachter te komen wat ze precies voor je kunnen betekenen. 

 

spot_img

Anderen lazen ook: