Televisie kijken

Gedurende de al meer dan een jaar durende pandemie is het aantal mensen dat televisie kijkt fors toegenomen. De jaren hiervoor nam het aantal kijkers wat af door de toename van het aantal, met name, jongeren dat mobiel of op televisie naar de streamingsdiensten ging kijken. Nu we vooral ’s avonds niet meer de deur uit mogen en weinig kunnen doen is de knop van de afstandsbediening snel gevonden en kijken we weer massaal televisie. Er zijn weer voldoende nieuwe programma’s te zien maar ook de oude klassiekers doen het in deze tijd beter dan ooit. DNA onbekend is zo’n kijkcijferkanon. Kandidaten kunnen zich daar aanmelden als ze niet weten wie bijvoorbeeld hun vader is. Door middel van een dna test wordt er dan uitsluitsel gegeven. Veel mensen leven al jaren in onzekerheid en door middel van dit programma worden de juiste personen gevonden om duidelijkheid te scheppen.

Hoe zal de zomer eruit gaan zien?

De evenementen sector heeft het gedurende de pandemie extreem zwaar. Evenementen zijn al meer dan een jaar verboden en er zijn dus geen inkomsten en wel kosten voor deze ondernemers. Maar er gloort hoop aan de horizon. De verwachting is dat we vanaf deze zomer weer kunnen opstarten met de evenementen. Ons land telt talrijke grote en kleinere evenementen waar jaarlijks duizenden bezoekers plezier aan beleven. De afgelopen jaren is het aantal evenementen en festivals flink gegroeid. Wereldwijd zijn er ook vele bekende festivals die ook door Nederlanders bezocht worden.  Een van de eerste grote en bekende festivals in ons eigen land vindt in Limburg plaats: Pinkpop. Vandaag de dag is Pinkpop een van de grootste meerdaagse festivals van Nederland. Dat is grotendeels te danken aan een van de organisatoren Jan Smeets, die het gezicht van Pinkpop wordt en het festival van een lokaal budgetevenement tot een miljoenenonderneming laat uitgroeien.

Wat kunnen we de komende jaren verwachten?

De pandemie zal ook de komende jaren nog zijn stempel blijven drukken op onder andere de evenementenbranche. Als een groot deel van de bevolking gevaccineerd is zal er weer meer mogelijk zijn dan nu maar voorzichtigheid zal zeker in het begin geboden zijn. De verwachting is dat veel evenementen kleinschaliger en daardoor beter beheersbaar zullen worden. De komende jaren zal dan blijken of er weer opgeschaald kan worden naar de normale bezoekersaantallen van voor de pandemie. Maar de verwachtingen zijn dus al een stuk beter dan een jaar geleden en dat zal veel mensen blij maken.

spot_img

Anderen lazen ook: