Herenkleding over de hele wereld

Kleding vind je over de hele wereld in allerlei vormen en maten. Voor mannen en vrouwen en alles daartussen in. In deze blog vertel ik meer over kleding voor heren in andere delen van de wereld, niet alleen de onze. Maar kleding die je toch ook hieraan kunt en wat goed past in het straatbeeld. Lees je mee?

Wat is er nu in?

Met ieder seizoen komen er nieuwe kledingstukken op de markt die voor dat seizoen centraal staan, of maken oudere stukken een comeback. Voor de lente van 2021 kijken vooral terug naar de herfst van 2020. Veel mensen willen liever niet terugdenken aan afgelopen jaar maar als het om de mode gaat, kunnen we dat beter toch wel doen. De warme tussenjassen van toen zijn ook deze lente nog steeds hartstikke in, warm en stijlvol. Comfort en fashion gaan namelijk heus wel hand in hand. Dit is een van de voorbeelden van fashion items die langer meegaan dan één seizoen.

Amerikaanse zomers

Enkel naar de lente kijken, is echter niet genoeg. We moeten ook vooruitkijken naar de zomer. Wat je veel ziet nu zijn losse overhemden en korte broeken, felle kleurtjes en vrolijke prins die een echt Amerikaanse westkust gevoel met zich meenemen. Je hoeft helemaal niet naar de ‘States’ om in die kledingstijl rond te lopen of je te wanen in dat vrolijke zomerse en zonnige gevoel.

Engelse beleefdheid 

Maar het weer in Nederland kan net zo druilerig zijn als in Engeland. De Engelse kledingstijl is steeds meer van invloed op de alledaagse kledingstijl, en dan heb ik het vooral over de stijl uit 1920. Baker petjes, bretels, lange jassen en gesneden pantalons vinden hun weg steeds meer terug naar onze gewone kleding stijl. Ideaal voor een wat druilerige dag, als de zomer nog iets langer op zich laten wachten.

Kleding die past bij je activiteit 

Als het om de lente gaat, moet je kleding aan die past bij de activiteit die je gaat beoefenen. Eigenlijk geldt dat voor ieder seizoen. Ook als je gewoon lekker thuis bent, dan wil je comfortabele heren kleding aan. Kleding dat past bij het gevoel van ontspanning dat je wilt bereiken. Denk daarom ook aan pantoffels voor heren. Je voeten moet je immers de hele dag dragen, als er iemand een rustdag nodig heeft dan zijn die het wel. Zo heb je altijd kleding die past bij wat je gaat doen; lentekleding, zomerkleding en alles daarbuiten en tussen.

spot_img

Anderen lazen ook: