Voedingssupplementen

Nu het alweer een tijdje winter is en de feestdagen weer voorbij zijn, is natuurlijk iedereen druk bezig met zijn goede voornemens. Van afvallen tot meer sporten of misschien probeer je dit jaar echt te stoppen met roken. Dry January is ook een populaire manier om met alcohol te minderen in het nieuwe jaar. Ook zul je ongetwijfeld veel reclames over dit onderwerp voorbij zien komen. En misschien heb je op social media of op de ouderwetse televisie ook wel een reclame voorbij zien komen over voedingssupplementen. Maar wat zijn voedingssupplementen nu eigenlijk precies?

Wat zijn voedingssupplementen

Volgens de NVWA bevatten voedingssupplementen vitamines, mineralen en/of bioactieve stoffen. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van poeders, druppels, drankjes, capsules en pillen, ook zijn ze erg belangrijk! Ze zijn bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Het is bijvoorbeeld nog altijd belangrijk om fruit te eten, mocht je overwegen om bepaalde vitaminen bij te slikken. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om te weten dat het slikken van te veel voedingssupplementen schadelijk kan zijn. Het is dan ook een misverstand dat het innemen van meer vitamines en mineralen dan de dagelijkse hoeveel gezond voor je is. Voorbeelden van bekende voedingssupplementen zijn vitamine D, A, E, B6, niacin, foliumzuur etc. In de onderstaande alinea zullen twee voedingssupplementen nog even verder worden uitgelicht.

Vitamine D en NAC

Een van de misschien wel bekendste voedingssupplementen is vitamine D. Vitamine D kopen, doen dan ook veel mensen in de winter. Vitamine D haal je doorgaans uit de zon, maar ook uit verschillende soorten voedsel. Het kan daarom dus een mooie aanvulling zijn op je dagelijkse behoefte in de winter. Veel mensen zitten dan namelijk binnen en maken wat minder vitamine D aan. Let er wel op dat je dit eventueel in een gedoseerde maat inneemt en eventueel bij je huisarts navraagt of het voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Naast vitamine D kun je ook kiezen voor een NAC supplement. Deze supplementen zijn geschikt voor veganisten en vegetariërs. NAC is glutathione dat in al onze lichaamscellen zit en de cel gezond en sterk houdt. Net zoals met vitamine D is het belangrijk dat je het niet zomaar inneemt. Beide, vitamine D en NAC supplementen kun je online verkrijgen, maar ook bij de plaatselijke drogisterij of apotheek. Laat je dus goed informeren voordat je iets aan je voedingspatroon toevoegt. Of zoek uiteraard op internet wat informatie op. 

spot_img

Anderen lazen ook: