EPDM dakbedekking voor je bedrijfspand

Heb je een bedrijfspand gekocht? Dan wil je natuurlijk dat er geen lekkage ontstaan en kun je hiervoor zorgen met de juiste dakbedekking. Heb je een plat dak of een dak met een dakhelling? EPDM dakbedekking is de ideale oplossing en het is een sterke en flexibele synthetische rubber die je op je dak kunt plaatsen. EPDM dakbedekking kun je voor verschillende ondergronden gebruiken, hierbij kun je denken aan houten plaatmateriaal, kunststof isolatieplaten, beton, chape en metalen dakplaten. EPDM dakbedekking heeft verschillende voordelen en in dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen en kan het interessant zijn om het eens goed door te nemen.

Voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is ideaal om te gebruiken voor je bedrijfspand en het brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het ten eerste sterk en flexibel, maar is het ook compleet waterdicht en voorkomt het lekkages. Daarnaast is het ook nog eens bestand tegen uv en ozon straling en heeft het een levensduur van ongeveer 40 jaar. Het rubber folie is geschikt voor meerdere ondergronden en kun je ideaal gebruiken voor een plat dak. Heb je last van lekkages? Dan kun je de bestaande dakbedekking ondersteunen met EPDM dakbedekking en kun je ervoor zorgen dat alles waterdicht is. Ook is het onmogelijk dat de rubberfolie gaat krimpen of dat er scheuren in komen, ideaal toch?

EPDM rol kopen

Een EPDM rol is een grote rol met rubber folie die je kunt gebruiken voor het bedekken van je dak. Je kunt hierbij vaak kiezen uit verschillende diktes en hier moet goed naar gekeken worden. Moet er veel gelopen worden op het dak? Dan is het verstandig om voor een dikkere EPDM rol variant te kiezen, omdat je zo weerstand kunt bieden. Wordt er niet zoveel gelopen? Dan kun je ook kiezen voor een dunnere variant en ben je vaak ook goedkoper uit en dat is wel zo fijn om te weten.

Naden waterdicht afwerken is essentieel

Het afwerken van de naden van de EPDM dakbedekking is essentieel. De naadverbindingen zijn namelijk vaak open en hierdoor kunnen lekkages toch ontstaan. Door middel van speciale, zelfklevende tape kun je voorkomen dat er lekkages ontstaan. Voordat je gebruikt maakt van de tape is het van belang dat je de ondergrond bewerkt met primer. Op deze manier kan de rubber vulkaniseren en zorgt dit voor een waterdichte afwerking. Er zijn drie verschillende soorten zelfklevende tape, zo kun je kiezen uit de merken Formflash, Slice tape en Coverstrip.

 

spot_img

Anderen lazen ook: