De tuintrends van 2021

Het lekkere weer komt er weer aan, dus is het tijd om de tuin een frisse wind te geven! Als het allemaal voorspoedig loopt kunnen we over een tijdje weer de vaste vriendengroep uitnodigen voor een barbecue. Dan dient het er natuurlijk wel spik en span uit te zien. In dit blog vind je dé tuintrends voor 2021.

Kleur

Kleur is hét woord om de tuintrends van 2021 te omschrijven. Vooral groen speelt een grote rol. Van frisse lichte groene kleuren, tot naturel en pastel. Natureltinten doen het goed met bijna elke stijl en zijn daarom onwijs populair. Je kan ze goed combineren met diepe grijze kleuren of natuurlijke houttinten, waardoor je het gevoel zal hebben dat je je midden in de natuur bevindt.

Één met de natuur

En daarmee komen we direct op de volgende trend: één met de natuur. Dit gaat gepaard met veel duurzame en natuurlijke producten, om een zo echt mogelijk gevoel te krijgen. Bamboe is hierin zeer aanwezig. Een enorm snelgroeiende en sterke plant, wat het onwijs duurzaam maakt. Een leuk idee is het maken van een ‘hoekje’. Scherm het af met een heg of een Hillhout tuinhout trellisscherm en creëer een plek waarin je je helemaal kan afzonderen tussen de planten, om echt één te worden met de natuur. Pak een boek erbij en kom helemaal tot rust.

Tweede woonkamer

Steeds vaker wordt de tuin gebruikt als een soort tweede woonkamer. Zeker door de afgelopen anderhalf jaar, waarin we onze tuin als vakantielocatie hebben moeten gebruiken. Een trend die wordt doorgetrokken vanuit vorig jaar is de Mediterraanse stijl. Dit betekent veel groen en warme terra kleuren. Deze klei-achtige kleuren zorgen ervoor dat jij de Mediterraanse kust in huis haalt. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een ander deel van de wereld te verwerken in de stijl van je tuin. Daarmee trek je het gevoel van jouw favoriete vakantieland door naar je eigen woonomgeving. Hoeven we dan helemaal nooit meer op vakantie?

Met een schuifbare overkapping kan je de woonkamer écht doortrekken. Een lekkere tuinset samen met een grote eettafel en zodra het begint te regenen schuif je gemakkelijk de overkapping erover. Zo kan je altijd buiten eten en genieten.

Dit zijn de tuintrends van 2021. Als het goed is moeten de tuinkriebels nu wel aangewakkerd zijn. Het lekkere weer begint steeds vaker tevoorschijn te komen en dus is het dé tijd om te laten zien hoe groen jouw vingers zijn! Fijne zomer!

spot_img

Anderen lazen ook: