Een auto delen? Waarom zou je dat willen?

De meeste mensen zijn het gewend om een auto voor de deur te hebben staan. Dit is natuurlijk super praktisch, zeker als je hem vaak gebruikt. Maar wat nou als dat niet het geval is? Wat nou als je slechts af en toe een auto wenst te gebruiken en het zonde vindt om daar de hele maand voor te betalen? In dat geval is het wellicht slim om een auto te delen. Auto’s delen is een vrij nieuw concept, dat nog niet zo heel bekend is. Het is echter super praktisch en bovendien een stuk goedkoper dan je zou denken. Weten of het iets voor jou is? Lees dan snel verder en ontdek alle voordelen van dit nieuwe concept.

Een auto delen is relatief goedkoop

Iedereen weet dat autorijden de afgelopen jaren alleen maar duurder is geworden. En dan hebben we het niet alleen over de benzine. Ook verzekeringen en de wegenbelasting zijn namelijk omhoog gegaan. Als jij die auto vrij weinig gebruikt, kun je beter kiezen voor die deelauto Nijmegen, of in een andere grote stad natuurlijk. Een auto huren lang weekend is per dag al voordeliger dan een auto voor 24 uur huren, en als je hem een hele week wilt rijden dan loopt het voordeel alleen maar verder op. Zo rijd je een hele week in een deel auto, voor hetzelfde bedrag als wat je normaal aan vaste lasten kwijt zou zijn als de auto van jou was.

Je bent super flexibel met een deelauto

Wil je een dagje naar Amsterdam en die deelauto op het station in Nijmegen oppikken en in Amsterdam achterlaten? Dat kan! Liever de auto op een ander station ophalen en een hele week thuis parkeren omdat je er elke dag mee naar een congres moet? Ook dat is mogelijk. Je kunt zo’n deelauto namelijk op super veel stations ophalen en terugbrengen. Dit maakt dat het voor vrijwel iedereen mogelijk is om zo’n auto te gebruiken, mits je niet te ver van een treinstation af woont.

Altijd een schone, veilige auto

Je eigen auto moet je natuurlijk om de zoveel tijd schoonmaken en apk laten keuren. Het volgende voordeel aan auto’s delen is dan ook dat je dat niet hoeft te doen. Het is natuurlijk wel zo netjes als je de auto in dezelfde staat achterlaat als je hem aantrof, maar echt poetsen hoef je niet te doen. Ook kun je er altijd van op aan dat de auto veilig is en de nodige keuringen en controles heeft gehad.  

spot_img

Anderen lazen ook: