Een kerstvakantie om van te dromen

De herfstvakantie is maar net afgelopen maar we kijken al naar de kerst die eraan zit te komen en de vrije dagen die daarbij komen kijken. Iedereen maakt andere plannen in die tijd en in deze blog zet ik de verschillende opties voor een heerlijke decembermaand voor je op een rijtje. Een diverse en ontspannende vakantie staat je te wachten. Lees je mee?

Op reis of thuis

Eén van de opties is ons koude kikkerlandje achter je laten en heerlijk op vakantie gaan. Zoek jij een warm oord op voor een korte overwintering of ga je juist voor het ultieme winterwonderland in het hoge noorden voor het echte kerstgevoel. Maar misschien wil je wel juist thuisblijven zodat je bij familie en vrienden kan zijn in deze koude maar gezellige tijd.

De feesten om te vieren

Want dat het gezellig wordt, dat is zeker. De decembermaand staat immers bekend om al de feesten die we vieren. Van Sinterklaas tot kerst en ook oud en nieuw mogen we natuurlijk niet vergeten. Zelfs als je niet religieus bent, vieren veel mensen graag kerst. Het is een tijd waarin we even samenkomen voor de gezelligheid en om dankbaar te zijn voor wat we hebben. De voorbereidingen voor dat feest beginnen nu al! Door het werk over meer tijd te verdelen, scheelt dat een hoop stress volgende maand.

Een beetje actie

In de kerstvakantie wil je niet alleen maar op je kont zitten. Met een beetje geluk sneeuwt het en kunnen we buiten schaatsen en sneeuwengelen maken. Maar als dat niet zo is, is het toch lekker om met het frisse weer naar buiten te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld een wandeling maken. Wellicht wil je juist op pad gaan naar een pretpark of zoek jij de warmte op in een bioscoop. Zo kan je toch dingen doen zonder dat je daar al te veel moeite of stress van ervaart.

En vooral veel rust

Want de kerstvakantie is er vooral om op te laden en te genieten. We zoeken dus veel ons bed op. Maak het bed mooi op met feestelijke overtrekken en zorg voor een lekker buikslaap kussen zodat je zeker weet dat je genoeg rust krijgt. Wellicht is zo’n kussen precies een mooi cadeau om te vragen aan de Sint of de Kerstman. Dan start jij zeker weten het jaar met een opgeladen batterij, klaar voor wat 2022 dan ook te brengen heeft.

spot_img

Anderen lazen ook: