3 manieren om hoge autokosten te besparen

Wanneer je een eigen auto hebt zorgt dit voor maandelijkse uitgaven, zelfs wanneer je auto alleen maar voor de deur staat. Maar hoe zorg je ervoor dat deze kosten niet te hoog oplopen? Met deze drie handige tips kun je makkelijk voorkomen dat je autokosten de pan uit rijzen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een goede autoverzekering en het regelmatig onderhouden van jouw wagen. Op die manier heb je extra lang plezier van jouw auto en zo bespaar je ook nog eens een flink bedrag.

1. Ga voor de juiste autoverzekering

Wanneer jouw auto schade oploopt, kun je onverwacht voor erg hoge uitgaven komen te staan. Dit geldt voor de schade die je aanricht bij anderen, maar ook voor schade die je eigen auto op kan lopen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk tegen een paaltje rijdt. Daarom is het belangrijk om jouw wagen goed te verzekeren. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Een WA-verzekering is de meest simpele verzekering die elke autobezitter in Nederland minstens moet hebben. Een WA-verzekering dekt alleen de schade die je met jouw auto veroorzaakt aan derden.
  • Een WA+ (beperkt casco) geeft je een uitgebreidere dekking. Met deze verzekering ben je niet alleen gedekt voor de schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor schade aan je eigen auto.
  • Een All Risk-verzekering is de meest complete autoverzekering. Hiermee ben je zelfs verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt hebt aan jouw wagen.

2. Voorkom onnodige schade

Het is verstandig om goed gedekt te zijn voor schade, maar nog beter is het om schade aan jouw auto helemaal te voorkomen. Dit doe je door heel verantwoordelijk met de auto om te gaan. Hard rijden en remmen kan bijvoorbeeld schade veroorzaken aan jouw banden en remschijven en is daarnaast ook nog eens gevaarlijk. Rij dus rustig en houd je aan de verkeersregels om schade te voorkomen. Dit kun je doen door de verkeersborden goed in de gaten te houden, want die blijvend bepalend!

3. Doe zelf klein onderhoud

Ook kun je kosten besparen door zelf het onderhoud aan jouw wagen uit te voeren. De olie of ruitenwisservloeistof bijvullen kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk zelf doen. Het vervangen van kapotte lampen of ruitenwissers is ook niet moeilijk. Kijk in de handleiding van jouw auto hoe je dit precies zelf uit kunt voeren. Hiermee bespaar je al snel flink op kosten die je anders aan de garage kwijt zou zijn.

spot_img

Anderen lazen ook: