Een man cave in je tuin maken

Een eigen plekje, helemaal voor jou. Op de vrijdagavond de beste voetbalwedstrijden kijken met je maten zonder gestoord te worden. Klinkt dit als een droom? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Lees verder hoe jij deze man cave in je tuin kunt realiseren, mits je toestemming krijgt van je vrouw natuurlijk!

De ruimte

De ruimte regelen is natuurlijk het allerbelangrijkste. Als je een kamer over hebt in huis moet je die natuurlijk zeker gebruiken, maar aangezien de meeste mensen dit niet hebben gaan we er even van uit dat je je tuin zult moeten benutten. In je tuin kun je een terrasoverkapping laten installeren. Terrasoverkappingen kun je laten installeren door een vakkundig en gespecialiseerd bedrijf, maar je kunt het zelf ook doen als een beetje een handige Harry bent. Zorg ervoor dat je van tevoren weet hoe je de man cave wil inrichten, zodat je het juiste formaat terrasoverkappingen kunt gaan zoeken. Als dit is gebeurd, is het tijd voor het echte werk; de inrichting van je man cave en dat wil je natuurlijk wel zo goed mogelijk inrichten.

Games

Is je spel pool, poker, tafelvoetbal of een andere tafel sport? Maak er een centrale attractie van in je ultieme man cave, voeg wat spotjes toe zodat iedereen goed zicht heeft en baseer de rest van je thema/decoratie er rond. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft voor zitplaatsen en displays. Als je een speelautomaat wil, plaats je deze natuurlijk niet in het midden maar tegen de muur aan.

Beeld en geluid

Bij het installeren van een TV in de ultieme man cave, is de grootte van het scherm waarschijnlijk je belangrijkste overweging. Zoek het gewenste schermformaat, maar zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen het scherm en je zitplaats om al die pixels te kunnen waarderen. En als je een projector gebruikt, moet je ook rekening houden met de installatie van de projector, de bedrading en de afstand. Daarnaast moet er natuurlijk ook goed geluid zijn. Bij voorkeur maak je gebruik van surround sound. 

Versnaperingen

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Plaats een bar als je daar ruimte voor hebt. Mocht dit niet zo zijn (heel begrijpelijk, we wonen niet allemaal in het Paleis van Versailles), plaats je gewoon een mini-koelkast. Er past hier voldoende bier in om een avondje door te komen. Koop een verlengsnoer en zet je frituur/magnetron buiten en je bent klaar; je man cave is werkelijkheid geworden. 

spot_img

Anderen lazen ook: