Bestelbus verzekeren? Let op deze 3 valkuilen

Heb je een bestelbus gekocht? Dan wil je deze ongetwijfeld zo snel mogelijk inzetten voor jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Als jouw bestelbus niet verzekerd is, mag je er de openbare weg namelijk niet mee op. Gelukkig is het verzekeren van een bestelbus vandaag de dag niet bijzonder lastig meer. Desondanks willen wij je toch behoeden voor een aantal valkuilen. De belangrijkste zetten we hier voor je op een rijtje.

1. Niet verdiepen in de mogelijkheden

Het niet verdiepen in de mogelijkheden is wat ons betreft de grootste valkuil bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering. Wanneer je lukraak een bestelautoverzekering afsluit, ben je mogelijk niet goed verzekerd. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden. Een WA-verzekering is in principe voldoende, maar deze verzekering heeft de minst uitgebreide dekking. Je bent namelijk alleen verzekerd voor schade die je met jouw bestelbus aan (spullen van) anderen veroorzaakt.

Vind je de dekking van deze bestelautoverzekering te minimaal? Dan is WA + Beperkt Casco misschien meer iets voor jou. Hiermee ben je namelijk ook verzekerd voor schade aan jouw bestelbus door onder meer brand, storm, hagel, blikseminslag, inbraak en diefstal. Wanneer ook dit je nog niet ver genoeg gaat, kies je voor WA + Volledig Casco. Je bent in dat geval ook verzekerd voor schade aan jouw bestelbus die ontstaat door een aanrijding, vandalisme of andere van buiten komende onheilen. Omdat dit de meeste uitgebreide zakelijke autoverzekering is, staat hij ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

2. Vergeten een vergelijking te maken

Net als voor andere verzekeringen draag je ook voor een autoverzekering premie af. De premie hangt niet alleen af van de dekking die je kiest, maar ook van de verzekeraar waar je hem afsluit. Verzekeraars bepalen namelijk zelf de premie van een autoverzekering. Daarom loont het om een vergelijking te maken. Helaas nemen veel ondernemers hier niet de tijd voor. Zij willen zo snel mogelijk de weg op met hun bestelbus, waardoor zij vaak de eerste beste autoverzekering afsluiten die ze tegenkomen.

Je bespaart tijd door geen vergelijking te maken, maar de kans is groot dat je onnodig veel betaalt voor jouw zakelijke autoverzekering. Zit je hier niet op te wachten? Vergelijk autoverzekeringen dan met elkaar. Wanneer je hier een vergelijkssite voor gebruikt, kost dit je amper tijd. Je vult simpelweg jouw wensen in en de site gaat voor je aan de slag.

3. Polisvoorwaarden niet bestuderen

Veel ondernemers kijken alleen naar de hoogte van de premie als zij zakelijke autoverzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Staar je hier niet blind op, want de polisvoorwaarden zijn ook belangrijk. Op deze manier voorkom je namelijk dat je voor verrassingen komt te staan als er bijvoorbeeld schade ontstaat aan jouw bestelbus. Werp daarom altijd een blik op de polisvoorwaarden.

spot_img

Anderen lazen ook: