Geld en tijd besparen met slim koken

Kook jij elke dag? Of komt dit er niet van, waardoor je vaker eten laat bezorgen? Hierdoor kan het zijn dat je meer geld kwijt bent dan gepland. Maar met enkele tips kun je er alsnog voor zorgen dat je elke dag een gezonde maaltijd eet voor een kleine prijs. Het is namelijk belangrijk om slim boodschappen te doen, goed voor te bereiden en niets weg te gooien. Lees hier meer over in dit blog.

Meal prepping

De meeste mensen hebben geen zin om elke dag uitgebreid te koken, vooral niet als je de hele dag hebt gewerkt. Gelukkig zijn er meerdere manieren om dit te beperken. Denk bijvoorbeeld aan meal prepping; dit betekent dat je op bijvoorbeeld één moment per week voor alle zeven dagen gaat koken. Hier ben je dan iets langer mee bezig, maar uiteindelijk hoef je dit alleen maar op te warmen om te kunnen eten. Denk bijvoorbeeld aan meerdere gerechten met verschillende variaties die je makkelijk kunt bewaren en opwarmen. Zo weet je altijd dat je voldoende groenten binnen krijgt en hoef je niets te bestellen.

Gooi niets weg

Geld en tijd besparen? Stop dan met het weggooien van eten. Het is niet alleen zonde, maar je verliest er ook geld mee. Vaak kun je iets prima nog opeten, maar weet je misschien niet zo goed wat je ermee moet doen. Heb je een horeca koelkast met glazen deur? Dan zul je regelmatig in je koelkast kunnen kijken. Vergeet die aubergine achterin je koelkast niet, maar maak er een baba ganoush van. Van veel groenten kun je een spread maken voor op je brood, maar ook met aardappelen of rijst die je over hebt kun je van alles doen!

Boodschappen doen

Ook als je boodschappen gaat doen kun je een hoop besparen. Kijk maar eens naar jouw wekelijkse of maandelijkse uitgaven aan eten. Wat heb je nu eigenlijk echt nodig om een goede maaltijd te bereiden? En heb je daar echt een A-merk voor nodig of werkt het huismerk ook prima? Koop verse producten die niet voorgesneden zijn en je zult goedkoper uit zijn. Kies voor een supermarkt met de beste aanbiedingen of ga voor een Turkse supermarkt, hier liggen de prijzen vaak ook lager.

Conclusie

Je kunt op enkele manieren slim boodschappen doen, maar je kunt ook tijd besparen door je eten vooraf te bereiden. Gooi niets weg maar probeer zoveel mogelijk te hergebruiken!

spot_img

Anderen lazen ook: