Waarom een letselschadevergoeding?

Heb je een heftig ongeluk meegemaakt? Dan is het natuurlijk van groot belang dat je jezelf laat controleren. De kans is groot dat je iets vervelend hebt opgelopen en dat je hiervoor moet revalideren. Vaak loop je veel inkomen mis en is de kans groot dat je verschillende dingen moet betalen. Dit noemen we letselschade en deze schade kun je vaak verhalen op de partij die aansprakelijk is voor het ongeval. Een letselschadevergoeding is dus ook erg belangrijk voor het herstel, maar zelf is het moeilijk om het te regelen. Je bent zelf vaak bezig met het herstel en je hebt dan natuurlijk geen zin om dit te moeten regelen. Een letselschade advocaat is dan de aangewezen persoon om jou te helpen met een letselschade vergoeding. Wil jij weten hoe hoog de letselschade vergoeding wordt en wat de advocaat voor je kan betekenen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe hoog wordt jouw letselschadevergoeding?

De letselschadevergoeding is dus bedoeld voor de persoon die onschuldig is bij een ongeval. De hoogte van deze vergoeding wordt vaak vastgesteld door de advocaat en dit doet hij niet zo maar. De advocaat kijkt grondig naar de schadeposten die je hebt en beslist op basis van deze informatie de hoogte van de schadevergoeding. Zo kan het schade zijn door arbeidsongeschiktheid, maar ook de medische kosten die je maakt. Kosten voor hulp in het huishouden, verzorgingskosten, studievertraging, reparatiekosten, energiekosten en smartengeld worden allemaal meegenomen in de schadevergoeding. De verzekeraar van de tegenpartij probeert altijd de vergoeding te verlagen en daarom is het van belang dat je een advocaat inschakelt. Deze weet namelijk precies hoe het werkt en zorgt ervoor dat alle schadeposten verhaald worden op de tegenpartij.

Letselschade advocaat werkzaamheden

Een letselschade advocaat kan een tegenpartij officieel aansprakelijk stellen voor de schadevergoeding. Dit is natuurlijk heel erg fijn en dit is een lange procedure, die je het beste kunt laten doen door een advocaat. De advocaat voert ook meerdere gesprekken met de advocaat van de tegenpartij en de verzekeraar. Ook kan de advocaat een voorschot regelen, zodat je niet alle kosten hoeft voor te schieten. Wanneer de advocaat nog moet bewijzen wie de aansprakelijke partij is, doet de advocaat ook onderzoek naar wie de aansprakelijke partij is. Dit wordt vaak vergeten, maar dit is wel een belangrijk iets wat altijd moet gebeuren.

spot_img

Anderen lazen ook: