Duo rolgordijnen, de trend van dit moment in raamdecoratie

Het is op dit moment de grootste trend in de wereld van raamdecoratie, de duorolgordijnen. Duo rolgordijnen is een mooie term, maar worden ook wel roljaloezie, zebra gordijn, multishade en dubbel rolgordijn genoemd. Dit zijn allemaal hele mooie namen en hebben als doel sfeer in huis creëren en het lichtinval van buitenaf aanpassen. Zo kun je met duo rolgordijnen je kamer licht en donker maken en inkijk tot privacy bepalen. In dit artikel lees je meer over de duo rolgordijnen. 

 

De duo rolgordijnen verduisterend maken

Werk je vanuit huis en wil je minder lichtinval hebben in je kamer, dan kan een duo rolgordijn de ideale oplossingen zijn. Deze rolgordijnen zorgen voor een stuk minder licht, alhoewel je wel rekening moet houden dat het niet helemaal pikke donker wordt in je kamer. Een duo rolgordijn bestaat namelijk uit twee lagen stof die over elkaar heen schuiven. Een laag is doorzichtig en een andere laag is ondoorzichtig. Tussen de twee verduisterende horizontale banen schijnt altijd een stukje licht door, waardoor het nooit helemaal donker wordt. Maar het is wel genoeg om zonder al teveel licht je werk te kunnen doen. 

 

Duo rolgordijnen op maat laten maken

Elk raam is weer anders, daarom bestaat er de mogelijkheid om een duo rolgordijn verduisterend op maat te laten maken. Er zijn diverse winkels in online webshops die het mogelijk maken om uit meer dan honderd stoffen te kiezen die helemaal naar jouw eigen wens is. Naast dat je voor verduisterende rolgordijnen kunt kiezen bestaat er ook de mogelijkheid om voor transparante en semi transparante rolgordijnen te gaan. Kleuren zijn er genoeg en zodoende kun je de keuze maken voor bijvoorbeeld standaard wit, zwart, grijs of blauw. Maar ook felle kleuren zoals oranje, rood en geel zijn mogelijk. Daarnaast kun je de keuze maken uit verschillende maten banen. Ga je voor smal kies dan voor 8, 10 of 12 cm. Wil je liever brede banen hebben, kies dan voor banen van 20 cm. 

 

Een duo rolgordijn voor elke ruimte in huis

 

Een duo rolgordijn is niet een statisch iets, maar kan diverse eigenschappen bevatten. Zo is niet elk duo rolgordijn hetzelfde. Als je besluit een duo rolgordijn voor in de keuken te nemen is het slim om een stof te gebruiken die wat meer tegen een stootje kan en waar je vlekken makkelijk kunt schoonmaken. Voor een slaapkamer kan je het best kiezen voor een duo rolgordijn dat verduisterend is en weinig licht doorlaat.

 

spot_img

Anderen lazen ook: