Mijn viering van Pasen

We zijn weer een jaar verder. Een volledig jaar waarin het corona-virus ons land en de hele wereld in zijn grip heeft. Een jaar geleden voelt eerlijk gezegd als eeuwen geleden. Geen handen meer schudden of knuffels geven of spontaan langsgaan bij familie of vrienden. Dat is het nieuwe normaal. Ik had het van tevoren nooit durven te voorspellen dat ik een dergelijke situatie ooit zou meemaken.

Gedurende dit jaar ben ik tot veel realisaties gekomen en de belangrijke is eigenlijk wel hoe belangrijk sociaal contact is. Hoe veel ik van mijn familie en vrienden hou en hoeveel ik dat contact nu mis. Dit jaar heeft me des te bewuster gemaakt dat als het weer mogelijk is, dat is zoveel mogelijk tijd met vrienden en familie wil besteden. Dit merk ik vooral tijdens de feestdagen. Zo ook waarschijnlijk weer met de aankomende Pasen. In deze blog beschrijf ik hoe ik mijn Pasen zo sociaal maar ook veilig mogelijk besteed.

Paasontbijt

Uiteraard kan een paasontbijt met Pasen dit missen. Dit is traditie en wordt vooral bij de schoonfamilie uitgebreid gevierd. Er is dan zoveel eten dat het voor 3 dagen genoeg zou kunnen zijn en er worden paaseitjes gezocht in de tuin. Dit jaar kan dit natuurlijk niet in grote kring gevierd worden, waardoor iedereen binnen hun eigen gezin het beste ervan probeert te maken. Zo heb ik een week geleden al een ruim boodschappenlijstje gemaakt. Ik wilde dit jaar uitpakken en iedereen even het afgelopen jaar kunnen laten vergeten. Zo ga ik voor het paasontbijt croissants, chocolade broodjes, een vers brood en kaasstengels bakken. Voor het diner heb ik meerdere gangen gepland, met onder andere kalfsmedaillon, ceviche, biefstuk en chocolademousse. Ook wil ik nog een tomatensoep maken en willen de kinderen misschien een brownie bakken.

Snoepgoed

Naast het paasontbijt is Pasen voor kinderen vaak een feest dat met chocolade wordt geassocieerd. Zodoende kan paaschocolade natuurlijk niet missen op het boodschappenlijstje. Zoals de meeste boodschappen thuis bezorgd kunnen worden, is ook chocolade bezorgen een mogelijkheid geworden. Zo heb ik natuurlijk verschillende smaken eitjes in huis, maar heb ik ook een aantal paashazen en chocolade fondueset voor met het diner. Hier kun je dan stukjes aardbei, banaan of marshmallow in dopen. Zelf vind ik het ook lekker om hartige dingen in de chocolade te dopen, zoals van die krokante mini bagels met zoutstukjes erop, maar daar wordt ik door de kinderen vaak raar voor aangekeken.

spot_img

Anderen lazen ook: