Wat heb je nodig om veilig seks te kunnen hebben?

Om veilig seks te kunnen hebben heb je een aantal dingen nodig, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van condooms of andere anticonceptiemiddelen. Het voordeel is echter met condooms ben je ook beschermd tegen soa’s, waardoor je je hier niet meer druk over hoeft te maken. Er zijn wel meer manieren om het veilig te doen zonder het gebruiken van condooms mocht dit nodig zijn voor jou. Je kunt hier alles vinden wat je moet weten over het veilig gebruiken van condooms en hoe je ervoor kunt zorgen dat je geen last hebt van soa’s en zwangerschap op ongewenste momenten.

 

Manieren om beschermd seks te hebben?

De makkelijkste en meest bekende manier om beschermd seks te hebben is door een condoom gebruiken. Dit is niet voor iedereen weggelegd en daarom kun je ook de anticonceptie pil gebruiken. Op deze manier kun je niet zwanger worden als je de pil goed slikt.  Hiervoor moet je echter wel heel goed de gebruiksaanwijzing doorlezen, om zeker te weten dat het op het moment van de seks veilig is. Je hebt ook nog de optie om een spiraaltje te nemen. Dit is een optie die veel mensen niet fijn vinden en vergeleken met deze opties is het gebruiken van een condoom toch heel veel gemakkelijker. 

 

Wat voor soorten condooms zijn er?

Er zijn een heleboel soort condooms zoals dunne condooms, condooms met smaakjes en condooms met glijmiddel. Ook heb je condooms met extra figuurtjes die zorgen voor een ander gevoel. Ook heb je condooms voor vrouwen, maar deze zijn lastiger te gebruiken. Hierdoor neemt de kans op een zwangerschap toe. Ook komt er nog bij kijken dat vrouwencondooms minder bekend zijn en ze lastiger te verkrijgen zijn. De meeste condooms hebben verschillende maten, maar je kunt de omtrek van je geslachtsdeel meten en hierbij hoort dan het aantal millimeter wat de diameter van een condoom hoort te zijn. Op deze manier weet je zeker dat je het veilig kunt doen.

 

Wat moet je weten voor het gebruiken van condooms?

Normale condooms bevatten latex en niet iedereen kan hier goed tegen, daarom bestaan er latex vrije condooms. Op deze manier weet je zeker dat je nergens last van zult hebben. Ook moet je voorzichtig doen met condooms. Stop ze niet zonder doosje in een tas of dergelijke. Dit vergroot de kans op kapotte condooms. Het is ook nog belangrijk dat je bijvoorbeeld geen zorgen hebt om een scheurend condoom en dit hoeft niet als het de juiste maat is.

 

spot_img

Anderen lazen ook: