Alles wat je moet weten over traplift vergoeding

Een traplift zorgt ervoor dat we op een behoorlijke manier in ons huis kunnen verblijven, als we daar behoefte aan hebben. Bij het kopen van een traplift kun je kiezen voor een nieuwe of voor een tweedehands, maar je kunt ook een traplift huren. Wat de meeste mensen niet weten is dat je in aanmerking kan komen voor een traplift vergoeding van de overheid. Met steun van de overheid om een traplift te kopen, kun je enigszins de traplift kosten beteugelen.

Wmo traplift vergoeding

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning kun je in aanmerking komen voor een traplift vergoeding. Het grootste voordeel dat je anv de Wmo-regeling hebt, is dat je maandelijks een vaste bijdrage afdraagt. Wat wel opgemerkt moet worden is dat als je binnen de kortste keren een traplift nodig hebt je liever een ander alternatief moet zoeken, omdat het aanvraagproces tot wel 6 maanden kan duren bij de Wmo. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden die je kunt gebruiken om over een traplift te kunnen beschikken. 

Pgb vergoeding

Een andere manier om de traplift kosten te minderen is om gebruik te maken van het pgb. Het pgb houdt in dat je in aanmerking komt voor een vast bedrag. Dit bedrag kun je besteden om over een standaard traplift te beschikken. Wanneer je meer informatie wenst over het pgb kun je op de website van de Rijksoverheid terecht. Het is wel zo dat je wel aan enkele voorwaarden moet voldoen om ervoor te zorgen dat je in aanmerking kan komen. Zoals eerder aangegeven vind je meer informatie hierover op de website.

Blijverslening

Om ervoor te zorgen dat je in aanmerking kan komen voor een traplift vergoeding kun je verder ook gebruik maken van misschien wel de meest interessante regeling: Een blijverslening. Deze lening wordt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) aangeboden en kan gezien worden als een goede aanzet voor ouderen om hun huis aan te passen, zoals het aanbrengen van een traplift. Het interessante van deze regeling is dat je de lening zowel hypothecair als consumptief kan aangaan. Ben je dus van mening te kunnen besparen op traplift kosten? Dan is een blijverslening zeker een optie wat je serieus kunt overwegen. Om meer te kunnen besparen bij het aanschaffen van een traplift kun je in plaats van een nieuwe traplift uitkijken naar een gebruikte. In de meeste gevallen zijn die goedkoper, maar functioneren even goed als de nieuwe. 

spot_img

Anderen lazen ook: