Het leggen van een laminaatvloer in huis

Tegenwoordig zijn er vele mensen die beschikken over een laminaatvloer in huis. Het laminaat is gemakkelijk te leggen, is de vloer gemakkelijk schoon te houden en zorgt het voor een unieke look in huis. Zo zijn er verschillende soorten laminaat panelen te verkrijgen en is er altijd een manier om door een andere manier van leggen te zorgen voor een unieke uitstraling van je vloer. In dit blog vertellen we je graag meer over de verschillende soorten laminaat en geven we je een aantal tips voor het leggen van een visgraatvloer!

Verschillende soorten laminaat

Laminaat is er in verschillende soorten te verkrijgen. De meeste laminaatvloeren zijn opgedeeld in vier verschillende lagen, die zorgen voor de juiste kwaliteit van het hout. De bovenste laag is de beschermlaag, de laag die alle lagen bij elkaar houdt en ervoor zorgt dat het laminaat mooi blijft. De tweede laag is de decorlaag met een unieke print die je kunt kiezen voor het laminaat en is dit niets anders dan een foto van papier. De lagen hieronder zijn de basislaag en de onderlaag, die uiteindelijk zorgen voor de juiste kwaliteit van het laminaat en zorgen deze lagen ervoor dat er geen krommingen komen in het laminaat. 

Er is ontzettend veel keuze op het gebied van laminaat door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Laminaatvloeren met knoesten, spijkergaten of nerven zijn tegenwoordig allemaal te verkrijgen en kun je beschikken over uniek en gewenst laminaat voor in huis. 

Visgraat vloeren

Wanneer je een tijdloos en traditioneel patroon wilt aanleggen voor een unieke uitstraling van het laminaat, kun je kiezen voor visgraat vloeren. Visgraat Vloeren zijn er in verschillende soorten te verkrijgen en kun je geheel zelf bepalen op welke manier de vloer wordt afgewerkt. Bij het leggen van een visgraat vloer leg je de planken loodrecht op elkaar. Door deze manier van het leggen van laminaat ontstaat er een patroon dat is te vergelijken met een visgraat, vandaar de naam van dit type vloerbedekking. Vroeger waren visgraat vloeren vooral terug te zien in herenhuizen, waardoor de visgraatvloer tegenwoordig nog steeds een uniek en luxe amigo heeft. 

Naast de traditionele visgraat vloer, is er tegenwoordig ook een andere manier van leggen erg populair, de Hongaarse punt. Deze manier van leggen is net iets anders dan een traditionele visgraat vloer en is er ook hier een tijdloos en traditioneel patroon aangelegd. 

Bedenk eens of een visgraatvloer iets is voor bij jou in huis en bekijk het ruime assortiment aan visgraat vloeren, waardoor je binnenkort al aan de slag kunt met het leggen van een nieuwe laminaat- of visgraatvloer!

spot_img

Anderen lazen ook: