Het koppelen van je computer naar een TV of monitor

Tegenwoordig is er erg veel mogelijk om verschillende schermen met elkaar te kunnen koppelen. Zo kennen we waarschijnlijk wel het catsen, waarbij je met een mobiel apparaat kunt ‘casten’ naar je televisie. Echter is er ook een mogelijkheid om apparaten daadwerkelijk te koppelen, om vervolgens op deze manier een scherm uit te breiden of te dupliceren. In dit blog vertellen we je meer over het koppelen van verschillende apparaten, zodat jij gemakkelijk een apparaat koppelt en je favoriete film kunt kijken of bijvoorbeeld thuis kunt werken met meerdere beeldschermen!

De juiste kabels om apparaten te verbinden

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om verschillende apparaten met elkaar te verbinden en kun je hierdoor je scherm dupliceren voor bijvoorbeeld het kijken van een film, of juist werken met meerdere schermen op het kantoor. Met het gebruik van de juiste kabels zorg je ervoor dat de apparaten snel en gemakkelijk gekoppeld zijn, waarna je zorgeloos verder kunt met de werkzaamheden. Je beschikt over meerdere apparaten en zul hierdoor efficiënter te werk gaan.

Met een HDMI kabel kun je gemakkelijk de apparaten met elkaar verbinden, maar beschikken de meeste apparaten tegenwoordig over een Displayport. Displayport is de vervanger van de welbekende VGA en DVI, maar biedt het ook een alternatief voor het koppelen met een HDMI kabel.

De voordelen van Displayport

Het aansluiten van apparaten via Displayport brengt vele voordelen met zich mee. Displayport is namelijk vooral gemaakt voor computers, waardoor deze verbinding het meest aanbevolen is wanneer je een computer wilt koppelen aan een monitor. Daarentegen is het met Displayport kabels ook mogelijk om meerdere monitoren aan te sluiten en je dus met drie schermen kunt werken, wat met een HDMI kabel niet mogelijk is. Verder halen de kabels een hogere bandbreedte. Dit betekent dat Displayport kabels meerdere signalen tegelijkertijd doorsturen, wat niet mogelijk is met een HDMI kabel.

Zo is er te zien dat een Displayport over veel meer voordelen beschikt dan een HDMI kabel. De kwaliteit van het beeld is beter, biedt een Displaypot kabel vele voordelen voor wanneer je een computer wilt koppelen aan bijvoorbeeld een monitor en stuurt de kabel meerdere signalen tegelijkertijd door. Ga eens na of de apparaten beschikken over een juiste aansluiting voor Displayport, waarna je een Displayport kabel kunt aanschaffen en je de verschillende apparaten gemakkelijk met elkaar kunt verbinden. Bovendien zou je bij je hudiige aansluitingen eens kunnne kijken of het ook mogelijk is om gebruik te maken van Displayport, zodat we met zijn allen beschikken over de juiste snelheid en zonder problemen aan het werk kunnen gaan!

 

spot_img

Anderen lazen ook: