Een stedentrip naar Valencia: dat wil je!

Ben je toe aan een weekendje weg naar de zon? Werk je bucketlist bij met een reis naar het prachtige Valencia. Deze historische Spaanse stad heeft alles wat je zoekt tijdens een Europese stedentrip: zon, zee, strand, culinaire hoogstandjes en een indrukwekkende kunstscène. Valencia is een stad die je een keer bezocht moet hebben. In deze blogpost lees je waarom je een stedentrip Valencia wilt!

Een stad met een rijke geschiedenis en cultuur

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is een must voor elke reiziger. De gevarieerde cultuur en architectuur zijn onvergelijkbaar met waar dan ook in Europa. De rijke geschiedenis van Valencia gaat duizenden jaren terug, met veel historische plekken die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. Bezoekers kunnen Romeinse ruïnes verkennen, zoals La Lonja de la Seda (zijdebeurs) en daarna door de overdekte Mercado Central struinen om groenten en fruit te zien en misschien zelfs proberen die voor veel mensen onbekend zijn. Wat deze Spaanse bestemming nog unieker maakt, is de nabijheid van zowel de Middellandse Zee als de Costa del Azahar: een van Europa's mooiste kuststroken waar bezoekers kunnen genieten van enkele van de beste stranden en tal van activiteiten zoals surfen en duiken.

Bezoek de Mercado Central

De Mercado Central van Valencia is een bruisende markt met allerlei soorten fruit, groenten, vleeswaren en kazen. Deze markt bevindt zich in het hart van de oude stad en biedt een geweldige sfeer om met je vrienden of familie te verkennen. De Mercado Central is in 1914 gebouwd in Art Nouveau stijl en tevens een van de oudste overdekte markten in Europa die vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt. De markt is gigantisch, en met gigantisch bedoelen we dat er wel driehonderd kramen te vinden zijn met verschillende producten. Als je ze allemaal wilt zien, ben je nog wel een tijdje zoet. De Mercado Central is de plek waar iedereen in de stad, toeristen en locals, hun dagen doorbrengen. Op zondag hebben ze zelfs livemuziek!

Kom tot rust in de Jardin del Turia

Valencia is ook de thuisbasis van Jardin del Turia, een van de grootste parken van Europa. Het park werd ooit gebruikt als irrigatiereservoir voor de stad en is nu in zijn natuurlijke staat hersteld met weelderige groene bomen, bloemen en planten in overvloed! Er zijn veel verschillende activiteiten die je hier kunt doen, zoals fietsen over het fietspad of wandelen door de bossen. De perfecte plek om de drukte van de stad even achter je te laten en te genieten van de natuur. Neem een picknick kleedje en lekkere tapas hapjes mee en geniet van dit prachtige park zoals de locals dat doen!

spot_img

Anderen lazen ook: