Het kopen van een huis!

Er zijn tegenwoordig vele mensen die plannen hebben om zelf een huis te kopen., De huizenmarkt is erg aantrekkelijk en is het ook redelijk lastig om bijvoorbeeld als starter een huis te kunnen kopen, maar worden de huizen in ieder geval verkocht. Bij het kopen van een huis zul je rekening moeten houden met verschillende factoren, zoals het vaststellen van de hypotheekrente en de tijd dat je deze vaststelt, het berekenen van je hypotheek en zul je onder andere verschillende verzekeringen moeten afsluiten. In dit blog vertellen we je meer over het berekenen van je hypotheek en het vaststellen van de hypotheekrente!

Het berekenen van je hypotheek

Voor vele mensen is een eerste koophuis bijna een feit,  verhuis je naar een nieuwe woning en zijn er mensen die hun huidige lening willen oversluiten. Het is tijd voor een nieuwe hypotheek! Vooral voor starters is het goed om te weten hoeveel geld je maximaal kunt lenen en hoe hoog de hypotheekrente zal zijn, om vervolgens naar de huizen te kunnen kijken die zich in deze prijsklasse bevinden. Je kunt bezichtigingen inplannen bij verschillende makelaars, om vervolgens een bod te kunnen doen op mogelijk je eerste koophuis!

Je kunt gemakkelijk zelf de hypotheek berekenen en zul je globaal zien wat je ongeveer kunt krijgen en wat de maandlasten zijn. Er wordt gekeken naar wat je bruto inkomen per jaar is, wat je leeftijd is en of je een partner hebt, waarna je een globale indicatie hebt en op kunt rekenen. Wanneer je uiteindelijk een afspraak maakt bij een expert zal er meer persoonlijk worden gekeken naar de verschillende factoren en kun je de maximale hypotheek berekenen.

Hypotheekrente vaststellen

Je zult rekening moeten houden met de hypotheek, maar wanneer je eenmaal een huis hebt gekocht kom je met de hypotheekverstrekker een periode van een vast rentetarief overeen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een hypotheekrente 20 jaar vast te stellen, waarna je 20 jaar een onveranderd rentepercentage zult betalen. Afhankelijk van de situatien kun je kijken welke rentevast peridoe nu bij jou past, omdat verschillende factoren hier een rol in spelen. Wanneer je maximaal leent en dus beschikt over een hoge hypotheek, is het verstandig om tegen een laag rentepercentage de rente vast te stellen voor een langere periode. Je zult geen risico lopen wanneer de rente plotseling omhoog gaat, aangezien je jezelf bij het vaststellen van de hypotheekrente hebt kunnen indekken voor dit soort situaties!

 

spot_img

Anderen lazen ook: