De verschillende soorten koffiemachines en hoe ze koffie zetten

Van druppelkoffie tot verse koffie van gemalen koffiebonen

Van alle apparaten in onze keukens behoren koffiezetapparaten tot de meest veelzijdige. Afhankelijk van het type koffiezetapparaat kunnen ze alles maken, van een eenvoudig kopje koffie tot een complexe espresso. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten koffiezetapparaten en hoe ze koffie zetten.

Het meest voorkomende type koffiezetapparaat is het druppelkoffiezetapparaat. Deze machines werken door heet water over koffiedik te druppelen, dat in een filter wordt vastgehouden. Het water sijpelt dan door het koffiedik en in de karaf eronder, waar het wordt opgevangen. Het koffiedik wordt meestal in een papieren filter gehouden, hoewel sommige machines een permanent filter gebruiken. Druppelkoffiemachines zijn er in verschillende stijlen en maten, van kleine eenpansmachines tot grote 12-kopsmachines. Sommige apparaten voor druppelkoffie hebben een ingebouwde molen, die de bonen voor het zetten vers maalt.

Een ander veelgebruikt type koffiezetapparaat is de espressomachine. Espressomachines werken door heet water door fijngemalen koffiebonen te persen. Dit proces onttrekt meer smaak aan de bonen dan druppelen, wat resulteert in een sterke, geconcentreerde koffie. Espressomachines zijn er zowel op het fornuis als elektrisch. Espressomachines op het fornuis zijn goedkoper, maar vereisen meer werk. Elektrische espressomachines zijn duurder, maar gemakkelijker in gebruik. De machines kunnen ook worden gebruikt om andere koffiedranken te maken, zoals cappuccino's en lattes. Om deze dranken te maken, stoomt de machine melk en voegt die toe aan de espresso. 

Cappuccinomachines zijn er zowel in pomp- als stoomvarianten. Pomp-espressomachines zijn duurder, maar ze produceren een drank van hogere kwaliteit. Stoom-espressomachines zijn goedkoper, maar vereisen meer betrokkenheid van de gebruiker. Er zijn ook eenmalige koffiemachines, die één kopje koffie per keer zetten. Deze machines gebruiken koffiepads, dat zijn kleine plastic of papieren kopjes gevuld met koffiedrab. De koffiemachine prikt de pod door en zet de koffie rechtstreeks in het kopje. Single-serve koffiemachines zijn handig, maar de pods kunnen duur zijn. Vaak worden pods gebruikt door mensen die weinig tijd hebben.

Koffiebonen voor uw espressomachine

Koop de beste kwaliteit koffiebonen eenvoudig en online bij CoffeeMeister.nl. CoffeeMeister heeft een uitgebreid assortiment en daardoor voor iedere koffieliefhebber geschikte koffie. Of je nu op zoek bent naar medium roast, dark roast of extra dark roast, online koffiebonen kopen bij CoffeeMeister eenvoudig en zo gefixt. Zij weten als geen ander dat het soms lastig kan zijn om je nieuwe favoriete koffie te kiezen. Daarom bieden zij verschillende proefpakketten aan. Zo kun je bijvoorbeeld een koffiebonen proefpakket kopen van verschillende merken: Roots, Manetti, Redbeans, het huismerk CoffeeMeister of Barzini. 

spot_img

Anderen lazen ook: