Dit is alles wat je moet weten over padel als sport

Padel is een sport die voor de meeste mensen misschien nog vrij onbekend is. Ondanks dat de sport is uitgevonden in de jaren 70, is het eigenlijk pas een aantal jaar echt bekend. De sport is een combinatie tussen tennis en squash en kan door iedereen gespeeld worden. Wat voor sport het nou eigenlijk precies is en wat je erover moet weten, daar kun je in dit artikel wat meer over te weten komen.

 

Wat moet je weten over padel als een sport?

Als jij van plan bent om binnenkort een keertje padel te gaan spelen, zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Je zult padel spelen op een baan die te vergelijken is met een tennisbaan als je naar de lijnen kijkt. Wel zijn het formaat en de glazen muren die om de baan heen staan beter te vergelijken met squash. Je moet het spelen met een racket en een bal. De puntentelling is hetzelfde als die van tennis en je zult ook twee keer mogen serveren. Wanneer er is geserveerd, wat overigens moet worden gedaan van onder de navel, zul je met maximaal één stuiter de bal terug moeten krijgen naar de andere kant. Dit mag worden gedaan door het gebruik van de muren. Padel is een sport die goed is te bespelen door alle leeftijden, wat voornamelijk komt doordat het een strategisch spel is. Je zult er niet veel kracht voor moeten gebruiken, maar moet ervoor zorgen dat de tegenstanders niet bij de bal kunnen.

 

Waar kun je padel spelen?

Ondanks dat er een aantal jaar geleden nog bijna geen padel banen te vinden waren in Nederland, is dit vandaag de dag al lang niet meer het geval. De afgelopen jaren is de sport namelijk erg in populariteit toegenomen en zijn er door het gehele land een hoop nieuwe banen bijgekomen. Je kunt zowel indoor padel spelen als padel op buitenbanen. Wanneer jij op zoek bent naar een plek om padel te spelen, kun je het beste op zoek gaan op het internet naar een plek bij jou in de buurt waar een baan staat. Er zijn bij een grote hoeveelheid tennisclubs nu ook padelbanen te vinden. Ook zijn er ondernemingen die door het gehele land locaties hebben om padel te beoefenen. De kans is dan ook groot dat er zeker een baan is waar jij snel terecht kunt.

 

spot_img

Anderen lazen ook: