Tips om jouw motor te verkopen

Als jij jouw motor gaat verkopen, dan wil je dit uiteraard op de beste manier doen. Bij het verkopen van de motor wil je hoogst mogelijke prijs krijgen. Er zijn enkele tips die jou kunnen helpen om jouw motor snel te verkopen voor een goed bedrag.

Bepaal de prijs van jouw motor

Ten eerste is het belangrijk om te weten voor welke prijs jij jouw motor weg gaat doen. Het is lastig om dit te bepalen, want wat is nou de perfecte prijs? Daarnaast moet je bekijken wat jouw motor waard is, je kan dit op verschillende manieren doen. Je kan bijvoorbeeld kijken naar andere mensen die dezelfde motor verkopen en kijken voor hoeveel zij hem verkopen. Ook kan je via verschillende sites jouw kenteken invoeren en vervolgens helpt die site jou met de waarde te bepalen. Er zijn een aantal factoren die de waarde kunnen bepalen. Enkele factoren zijn het model, bouwjaar, kilometerstand en de technische staat. Als je de prijs gaat vaststellen, moet je er rekening mee houden dat er geboden gaat worden op jouw motor en dat mensen willen onderhandelen. Als mensen bieden, bieden ze in het begin vrijwel altijd onder het bedrag dat ze eigenlijk maximaal willen betalen. Ook is het handig om voor jezelf vast te stellen wat de minimale prijs is en lager dan die prijs moet je dan niet gaan. 

Wanneer kan jij het beste jouw motor verkopen

Het verkopen van de motor dien je op het juiste moment te doen. De beste tijd om jouw motor te verkopen, is in het voorjaar/ in de zomer. Als jij jouw motor in de laatste maanden van het jaar wilt verkopen, kun je vaak beter wachten op warmere maanden. In de winter wordt er namelijk weinig motor gereden, vandaar dat de vraag naar motoren dan een stuk kleiner is. In maart, april, mei en juni is de vraag het allerhoogst.

Goede foto’s maken 

Als jij jouw motor online wilt verkopen, is het van belang dat jij goede foto’s maakt van jouw motor. Online je motor verkopen is erg makkelijk, dit kan bijvoorbeeld op de site OSW. Het is belangrijk dat jij van elk perspectief een foto van jouw motor maakt, zo kunnen kopers precies zien hoe de motor eruit ziet. Wat ook belangrijk is, is dat jouw motor er goed uitziet op de dag dat je foto’s maakt. Een motor die volledig onder de modder en viezigheid zit, wordt veel minder snel verkocht dan een schone motor. Zorg er dus voor dat jij jouw motor goed hebt schoongemaakt. Ook is het belangrijk dat je foto’s maakt van schade die jij aan de motor hebt, zo is de potentiële koper volledig op de hoogte van hoe jouw motor eruit ziet. 

 

spot_img

Anderen lazen ook: