Dit zijn de redenen waarom je Ijsland zou moeten bezoeken

Voor het weer hoef je niet naar Ijsland te gaan. Echter, als je op vakantie wilt om bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken, dan is Ijsland zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Onder andere in de hoofdstad kun je veel mooie dingen zien. Voordat je naar Ijsland op vakantie gaat, is het wel belangrijk dat je vooraf een goede planning maakt van wat je wilt zien. Zo kun je jouw tijd op vakantie Ijsland zo goed mogelijk besteden. 

 

Het Noorderlicht

Een reden om naar Ijsland op vakantie te gaan is om het Noorderlicht te bezoeken. Om een kans te maken om het Noorderlicht te zien, dien je deel te nemen aan een Superjeep excursie. Echter, tijdens een vakantie in Ijsland is er ook een kleine kans dat je het groene licht vanuit een geothermisch zwembad kunt zien. Als je een grote kans wilt maken om het Noorderlicht te zien, is het aan te raden om tussen september en april te gaan.

 

De elfjes

In Ijsland is er een aanzienlijk gedeelte van de bevolking die gelooft in Elfjes. Het bijzondere aan Ijsland is dat ze er in het land alles aan doen om de elfjes niet te storen. Indien er een gebouw of weg gebouwd moet worden, dan doen ze dit op een zo elfvriendelijk mogelijke manier. Indien je meer te weten wilt komen over de elfjes, dan is het sterk aan te raden om de elfen school te bezoeken. Hier kun je antwoorden krijgen over alle vragen die je hebt over elfjes, trollen en kabouters.

 

De hoofdstad bezoeken

Als je naar Ijsland op vakantie gaat is het leuk om meer van Reykjavik te zien. Iets wat je in Reykjavik zeker moet bezoeken, is Blue Lagoon. Hier zijn meerdere thermale baden te vinden. Volgens lokale verhalen geneest het water uit de thermale baden bepaalde huidaandoeningen. Het nadeel van Blue Lagoon is wel dat er tegenwoordig erg veel mensen naartoe gaan om de plek te bewonderen. Echter, bij een stedentrip Reykjavik kan dit zeker niet ontbreken. 

 

De geisers van Ijsland

Ijsland staat ook bekend om de vele geisers. Rondom de geisers zijn vaak heetwaterbronnen te vinden. De kleur van het water verschilt hier sterk. Bij een aantal van de heetwaterbronnen is het water blauw. Mocht de geiser uitbarsten, dan kan het water tientallen meters hoog de lucht in spuiten. Echter, dit gebeurt helaas niet vaak. Aangezien er in Ijsland zeer veel geisers zijn, is het belangrijk dat je vooraf goed kijkt naar wat er waar te vinden is. 

 

spot_img

Anderen lazen ook: