Een Strelitzia verzorgen doe je zo! Tips van de kweker zelf

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren hoe goed het is om planten in het huis neer te zetten. Planten bieden vaak namelijk diverse voordelen aan iedereen die in het huis woont. Daarom is het eigenlijk altijd wel een goed idee om een paar planten in huis neer te zetten. Je kan een plant in iedere kamer kwijt, of het nou gaat om de slaapkamer of de woonkamer, de keuken of zelfs de badkamer. Hierbij is het wel belangrijk om altijd te kiezen voor een plant dat past in de kamer. Je wilt sommige planten namelijk liever in de woonkamer of slaapkamer hebben staan. Er zijn bijvoorbeeld planten die de lucht in de kamer goed kunnen zuiveren. Wanneer jij je veel in de woonkamer bevindt heb je die plant dan liever in de woonkamer staan. 

 

Strelitzia 

De strelitzia is ook een plant die altijd zal zorgen voor een zuivere lucht in de kamer. Dat komt vooral door de prachtige, grote, groene bladeren die de plant heeft. Planten zijn echter net als huisdieren en hebben daarom altijd de nodige aandacht nodig. Toch zijn er altijd bepaalde varianten die een beetje meer, of juist een beetje minder aandacht nodig zullen hebben. De strelitzia verzorging is niet al te ingewikkeld, maar het is uitermate belangrijk dat het op een goede manier uitgevoerd zal worden. Zo is het aan te raden om deze plant gemiddeld één of twee keer per week water te geven. Deze plant houdt echter ook van genoeg licht. Daarom is het belangrijk dat deze plant veel zonlicht zal krijgen. Hierdoor zal de plant namelijk beter kunnen groeien. Het sproeien van de plant is in de winter verstandig, om de bladeren zo goed vochtig te houden tijdens de droge lucht. 

 

Kleine tips

De basis bij een het gezond houden van een plant is vooral te zorgen voor genoeg water en licht. Toch zijn er ook andere onderdelen die bij een plant soms nodig zullen zijn. Bij de strelitzia kan je bijvoorbeeld iedere maand van de bloeiperiode zorgen voor extra voeding voor de plant. Het geven van pokon is hierbij een goede optie dat altijd zal werken. De periode waarin dit het beste gedaan kan worden loopt van april tot september. Wanneer je in het bezit bent van huisdieren is het handig om de plant niet te veel binnen het bereik neer te zetten. Wanneer katten de bladeren bijvoorbeeld eten kan dat schadelijk zijn voor de katten. De bladeren van deze plant zijn namelijk licht giftig. Op www.bydecorum.nl kan er nog meer informatie gevonden worden over deze prachtige plant.

spot_img

Anderen lazen ook: