Heb jij een schat op zolder?

Heb je oude juwelen op zolder liggen, en wil je weleens weten wat ze waard zijn? Of staat er al een tijd een verdacht schilderij achter het schot, waarvan je hoopt dat er een beroemde kwast achter zit? Of misschien wil je wat zilver verkopen, of juist zilverbaar kopen? Wat je interesse in de antiek -en kunsthandel ook is, laten we samen eens een deep dive doen in de wondere wereld van het verleden. 

De wondere wereld

Een wondere wereld is het zeker. Het is toch eigenlijk bijzonder, onze fascinatie met oude, dode, vergane dingen. Objecten uit het verleden, objecten die eigenlijk geen nut en waarde meer hebben behalve de eventuele waarde van de edelmetalen en andere materialen die ervoor gebruikt zijn, worden door ons vereerd precies omdat ze hun eerste nut verloren zijn. Precies omdat ze ons een lens bieden naar een andere tijd, naar andere mensen die andere levens leidden en andere verhalen te vertellen hadden. Verhalen die wij nooit zullen horen en dus alleen kunnen ervaren via antieke objecten. Dat maakt de antiekhandel zo interessant. Er zijn mensen die duizenden euro’s neertellen voor een begeerd historisch object, om het vervolgens tentoon te stellen (of soms zelfs in een kluis te zetten). Onze fascinatie met het verleden, van oude objecten tot schilderkunst, blijft interessant en memorabel. 

Praktisch voor jou

Maar dat is allemaal een ver van je bed show, natuurlijk. Jij wil graag weten wat jij kan doen als er een object is waarvan je weleens zou willen weten hoeveel het waard is. Ook dit kan vrij simpel, net zo simpel als filosoferen over de waarde van de antiekhandel; je zoekt een antiekhandelaar op en laat je object(en) taxeren. Dit kan online, zeker met goud en/of zilver verkopen, maar ook in het echt. Afhankelijk van het object is het beter om iemand iets te laten vasthouden en bekijken. Antiekhandelaren kijken naar allerlei dingen; naar de authenticiteit, de zeldzaamheid, de staat waarin iets verkeerd én hoe begeert het is bij verzamelaars. 

 

Kortom, het kan zomaar zijn dat jij de volgende Vermeer of een waardevolle ketting op zolder hebt staan. Ga niet met alles naar een antiekhandelaar, maar als je het bijna zeker weet, test dan vooral je geluk. Veel succes, en hopelijk hou je er op z’n minst een goed verhaal aan over. 

spot_img

Anderen lazen ook: