Elektrische haarden kunnen voor een flinke besparing zorgen

De gasprijzen rijzen de pan uit, daar is iedereen wel van op de hoogte. Je merkt het bij het tankstation, maar ook thuis. Douchen en verwarmen wordt ineens een heel stuk duurder dan je gewend was. En dus kijken steeds meer mensen om zich heen naar andere oplossingen. Want wanneer je minder stookt, ben je minder geld kwijt aan gas. Zo simpel is het. Maar zijn er dan wel andere opties? Natuurlijk! Gelukkig komt de warme periode er weer aan en kun je erop vertrouwen dat je het niet meer koud hebt in huis wanneer je de temperatuur een paar graden lager zet. Maar hoe ga je dat de komende herfst en winter doen? Maak een keuze uit een van de vele elektrische haarden en zit er lekker warm bij!

Elektrische haarden passen in ieder interieur

De ouderwetse elektrische haarden waren die haarden die bij je opa en oma in de "mooie kamer" stonden. Je weet dat vast nog wel. Een haard waarin het leek of de kooltjes daadwerkelijk brandden. Maar tegenwoordig stellen we andere eisen. We willen niet alleen dat elektrische haarden warmte afgeven, ze moeten ook nog eens in ons interieur passen. En dat lukt prima! Er zijn elektrische haarden in allerlei verschillende formaten en kleuren.

Eén elektrische haard, in twee kamers plezier

Hoe chique is het om een doorkijkhaard te hebben? Dat je aan de ene kant een haard in je woonkamer hebt en aan de andere kant in de keuken? Je hebt dan dubbel plezier van één haard. Een bijkomend voordeel is dan dat je met één haard twee vertrekken kunt verwarmen. Elektrische haarden zijn ideaal op alle plaatsen waar geen afvoerkanaal te maken valt. Daarbij heb je van een elektrische haard ook nog eens veel minder werk dan van een houtgestookte haard. Je hoeft een elektrische haard niet te legen en je hoeft er geen schoorsteenveger bij te laten komen. Ook heb je geen last van stank in huis.

Je kunt de haard ook in de veranda plaatsen

Hou je ervan om lekker, met een boek en een kopje thee, in de veranda of tuinkamer te zitten? Gun jezelf dan ook een fijne warme plek. Natuurlijk kun je hier een heater plaatsen, maar een elektrische haard is niet alleen veel mooier, zo'n haard geeft ook nog eens een comfortabele warmte. Onder de heater heb je het óf snikheet of ijskoud. Het verschil zit 'm in een paar centimeter. Een elektrische haard verwarmt de hele ruimte.

spot_img

Anderen lazen ook: