Camera beveiliging: omdat ik dat wil!

In ons land is er steeds meer te doen rond privacy en camera’s. Je kunt bijna geen straat meer instappen of je ziet er een camera staan. In de liften van flats, in winkelcentra, boven de snelwegen en, in het kader van Heel Holland Kijkt, ook bij diverse leuke toeristische plekken zoals bijvoorbeeld op Texel bij de veerboot en bij een paar strandtenten. Camera’s zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en bij tijd en wijle laait de Big Brother is Watching You discussie weer eens stevig op. Maar ja, die camera’s hebben ook zo hun nut. In vermissingszaken bijvoorbeeld of om files te detecteren. En bovenal geeft het een veilig gevoel. Dat was dan ook de reden dat ik me eens ging verdiepen in camera beveiliging. Je ziet er steeds meer spotjes van op TV. Is camerabewaking ook iets voor mijn huis?

Camerabewaking om het huis

Voor privé gebruik heb ik camera beveiliging nooit echt overwogen totdat ik door allerlei TV spotjes gewezen werd op de mogelijkheid. Het is een serieuze optie om je huis beter te beschermen. Bovendien kun je ze tegenwoordig natuurlijk koppelen aan je telefoon zodat je ook als je weg bent in de gaten kan houden wat er thuis gebeurt. Het idee trok me heel erg aan en ik ging internet eens op om me meer te verdiepen in camera beveiliging. Kan dat ook voor een simpele particulier als ik? Ja, dus. Belangrijk is om eerst te bepalen wat je precies wilt beveiligen? Het huis? De tuin? Beiden? Voor buiten heb je natuurlijk andere camera’s nodig dan voor binnen. Je moet ook bekijken hoe de lichtsituatie is op de plek waar je de camera wil hangen. Zo voorkom je dat je naar zwarte beelden kijkt. En, niet onbelangrijk, de camera moet voldoen aan de privacy regels. Zo mag hij niet op de openbare weg gericht staan. Of op de tuin van de buren.

Een veilig gevoel

Inmiddels heb ik wat camera’s geïnstalleerd en ik moet zeggen dat het me een veilig gevoel geeft. Als ik weg ben, check ik af en toe eens hoe het thuis gaat en ik weet dat als er wat gebeurt we de beelden terug kunnen kijken. Ik heb deze camera’s geïnstalleerd omdat ik dat wil. Ik vind het belangrijk voor mijn gemoedsrust. Misschien helpt het jou ook dus verdiep je er eens in en kijk of het wat voor jou is!

spot_img

Anderen lazen ook: