Kunstgebit op implantaten: voor- en nadelen

Het plaatsen van een kunstgebit is tegenwoordig een zeer populair voor mensen die hun tanden moeten vervangen. Het meest voorkomende type prothese is de gewone prothese. Het is echter niet erg nuttig als de kaak volledig vernauwd is. In dat geval, is er ruimte voor de kunstgebit op implantaten. Je hebt er als eens over gehoord en vraagt je af wat de positieve en negatieve punten ervan zijn. Hieronder vind je meer informatie. 

Positieve punten van kunstgebit op implantaten

Het plaatsen van een prothese op een implantaat heeft voor de patiënt verschillende voordelen. De implantaat-ondersteunde prothese geeft je een natuurlijke kauwfunctie. Het verbetert ook de esthetiek van je glimlach en de harmonie van je gezicht. Hij is bijzonder comfortabel en discreet in de mond. Er ontstaat geen onaangename wrijving en het is bijna onmogelijk ze te onderscheiden van gewone tanden. Bevestigd aan de bovenkaak, bedekt een prothese met implantaten het gehemelte niet. Dit betekent dat het de spraak niet verstoort en geen invloed heeft op de smaak van het voedsel dat je eet. Er is bijna geen kans dat het menselijk lichaam de implantaten afstoot, aangezien het titanium waarmee ze zijn vervaardigd, biocompatibel is. Het is de veiligste en meest permanente oplossing voor het vervangen van een of meer tanden. Zodra de osseo-integratie voltooid is, kunnen deze implantaten zelfs levenslang in het bot blijven zitten. Een ander voordeel is dat de prothese die op de implantaten wordt geplaatst, kan worden vervangen wanneer deze na enkele jaren gebruik beschadigd raakt. De prothese en de implantaten waarop deze is bevestigd, kunnen niet worden aangetast door tandbederf.

Negatieve punten van kunstgebit op implantaten

Het eerste negatieve punt van implantaat gedragen prothesen zijn de kosten. Het plaatsen van een implantaat-ondersteunde prothese vergt een aanzienlijke investering van geld in vergelijking met andere alternatieve behandelingen. Uitneembare prothesen die niet met tandheelkundige implantaten worden bevestigd. Gezien zijn lange levensduur zou men echter kunnen zeggen dat het een goede investering is. In tegenstelling tot de tijd die nodig is voor het maken van een niet door tandheelkundige implantaten gefixeerde prothese of gedeeltelijke prothese, is de tijd die nodig is voor het voltooien van het behandelplan voor een implantaat-gesteunde prothese langer. Bovendien kunnen tandheelkundige implantaten een contra-indicatie zijn voor sommige patiënten met specifieke anatomische of medische aandoeningen.

spot_img

Anderen lazen ook: