Telefoonabonnement duur? Dat hoeft niet!

Je kunt er niet omheen: de recessie heeft toegeslagen in Nederland. De prijzen van de meeste producten stijgen, maar vooral de fors duurdere energierekening is er de oorzaak van dat onze koopkracht snel daalt. We moeten weer echt op de kleintjes gaan letten, zoals een gezegde luid. Dat doen we dan ook massaal. Zo langzamerhand is iedereen zich er van bewust dat we hoe dan ook moeten gaan besparen op onze kosten, linksom of rechtsom. Dat betekent dat we in de supermarkt gaan voor de goedkope merken, dat we bepaalde luxe laten staan en dat die versleten bank in de huiskamer toch nog even een paar jaar mee moet. Maar denk ook even aan wat minder voor de hand liggende zaken. Heb je dat abonnement op de krant wel echt nodig? En moeten we echt lid zijn van meerdere verenigingen of steunen we er een? Kijk eens kritisch naar je maandelijkse uitgaven? Zit daar nog ruimte om te bezuinigen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan je telefoonabonnement. Kan die misschien goedkoper?

Telefoonabonnement: kies de goedkoopste

Een telefoonabonnement kan ook een gat in je budget slaan. Zeker als je een abonnement hebt dat eigenlijk niet bij je past. Het loont de moeite om jaarlijks te kijken of je huidige abonnement nog wel voldoet. Zo kun je vele euro’s besparen. Gelukkig kun je op internet makkelijk nagaan hoe het staat met jouw uitgaven op dat gebied en of je misschien toe bent aan een ander abonnement. Je kunt natuurlijk kiezen tussen een abonnement met telefoon of eentje zonder. Het goedkoopste telefoonabonnement zonder telefoon kun je online zoeken. Het gaat hier om Sim Only abonnementen en daarop kun je flink besparen. Afhankelijk van je gebruik kun je die al afsluiten voor 3 tot 10 euro per maand. Dat kan dus echt heel veel schelen met je huidige abonnement. Dit soort abonnementen zijn ook voordeling omdat je ze per maand kan opzeggen. Je zit dus nergens aan vast. En je kunt altijd een eigen telefoon kiezen, dat is makkelijk.

Zoek en vergelijk

Wat je wensen ook zijn: op een telefoonabonnement kun je besparen. Zoek en vergelijk en kijk wat bij jou past. Doe dit ook met andere vaste lasten. En schrap als het kan, natuurlijk. Het is heel goed mogelijk dat we het de komende tijd met minder luxe moeten doen. Maar dat hoeft niet erg te zijn: geniet van wat je wel hebt en wees er trots op als het je elke maand lukt om binnen je budget te blijven want dat is in deze tijd al een uitstekende prestatie!

spot_img

Anderen lazen ook: