De festivals van deze zomer

Na een jaar zonder zotte feestjes, leuke diners en chille festivals heb ik echt goesting in een festival. Doordat er al flink geprikt wordt met het vaccin en er al diverse ideeën zijn om door het gebruik van snel-tests weer mensen toe te laten tot evenementen die in een aangepaste vorm georganiseerd worden, heb ik hoop dat ik deze zomer een aantal festivals kan gaan bijwonen met mijn vrienden. In deze blog bespreek ik een aantal festivals die deze zomer in België op de planning staan.

Pukkelpop

Pukkelpop wordt vaak vergeleken met het Nederlandse Lowlands. Dit komt doordat beide festivals altijd hun uiterste best doen om de line-up zo indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook zo gevarieerd mogelijk, te krijgen. Het festival vindt plaats in Kiewit (Hasselt). Over de line-up van 2021 is nog niet veel bekend.

Tomorrowland

Tomorrowland staat dit jaar gepland van 27 tot 29 augustus en van 3 tot 5 september. Twee keer vrijdag tot en met zaterdag dus. Het festival vindt plaats in Boom. Er is nog niet veel over de line-up bekend, maar Tomorrowland kennende zal het volstaan met bekende artiesten en wordt elk mainstream genre ergens op de vijftien podia wel gespeeld. Wel heeft het festival aangegeven dat een vergelijkbare line-up als in 2020 te verwachten is. Dit betekent dat namen als Martin Garrix, Armin van Buuren, Marshmello en Dimitri Vegas de podia zullen betreden. Wat het festival zo populair maakt is dat het alles uit de kast trekt om de bezoekers te imponeren. Dit wordt vooral gedaan door vuurwerk, lasershows en circusacts. Al dit geeft je het idee dat je in een sprookjeswereld terecht bent gekomen. Zodoende wordt er, net als bij andere festivals om te sfeer nog sterker te ervaren, ook aan drugs gedaan. Wees hier echter wel voorzichtig mee. Heb je een weed verslaving? Zoek dan hulp, bijvoorbeeld bij Solutions.

Als je van rock houdt, zijn festivals zoals Rock Werchter, Dour Festival en Graspop iets voor jou. Dour Festival is een gevarieerd festival, maar heeft sinds 2 jaar een podium dat alleen rock muziek presenteert. Dour festival heeft een aantal namen van de line-up al bekend gemaakt, namelijk ASAP Rocky, Carl Cox, Amelie Lens, Palms Trax en Honey Dijon. Het belooft weer een mooie zomer te worden met veel muziek en plezier, daar probeer ik in te geloven deze periode, want sombere gedachten gaan ons niet helpen deze periode door te komen. Uitkijken naar betere tijden en hoop hebben wel.

spot_img

Anderen lazen ook: