Tips om zo min mogelijk onderhoud te hebben in jouw huis

Het hebben van een huis is natuurlijk geweldig. Het is jouw eigen plekje en niemand bepaald hoe het eruit ziet en wat je ermee doet behalve jij. Het hebben van een eigen huisje heeft zoveel voordelen. Het geeft je bijvoorbeeld vrijheid en je bent ineens zelf de baas. Toch zijn er ook nadelen aan het hebben van een eigen huis. Zo moet je natuurlijk alles zelf opruimen en schoonmaken. Dat is toch vaak iets waar mensen niet echt om staan te springen en dit is logisch. Schoonmaken is namelijk helemaal niks aan en het liefst doe je dit waarschijnlijk helemaal niet. Helaas zul je wel moeten want leven in een super smerig en vies huis is ook niet iets waar je bepaald blij van wordt. Hierbij een aantal tips om dit schoonmaken dan tot een minimum te kunnen houden. Als je dan toch moet schoonmaken dan toch graag zo min mogelijk.

1. Gebruik veel dichte plekken

Als eerste is het aan te raden om veel dichte plekken te creëren. Misschien dat dit nog niet helemaal logisch klinkt, maar denk bijvoorbeeld even aan een slaapkamer. Als je een kast hebt met allemaal verschillende vakken dan is het veel handiger om deze vakken op te vullen met bijvoorbeeld een doos of een klein deurtje. Hierdoor kan daar veel minder snel stof komen en dit schoonmaken is dan ook een stuk makkelijker en sneller te doen. Als je dit niet afdekt dan stapel het stof hier als snel op en dat is gewoon niet fris voor gasten of voor jezelf. Probeer dus veel plekken af te dekken waar dat mogelijk is.

2. Neem een beton ciré vloer 

Als je weinig onderhoud wilt hebben aan je badkamer dan is een beton ciré vloer erg aan te raden. Een beton cire vloer hoeft niet perse megaduur te zijn, maar een beton ciré vloer heeft zoveel voordelen. Dit harde materiaal is super makkelijk schoon te maken. En het beton cire vloer prijs is online makkelijk uit te vinden en beton cire vloer prijs kun je hier dan ook goed met elkaar vergelijken. Zo vind je de perfecte beton ciré voor in jouw badkamer. Neem zelf zeker eens een kijkje online en bekijk de voordelen van het hebben van een beton ciré vloer.

3. Heb vaste schoonmaakdagen 

Het is ook fijn om voor jezelf vaste schoonmaak dagen in te stellen. Anders blijf je het vaak uitstellen en dit maakt het probleem enkel groter. Als je het schoonmaken van je huis regelmatig bijhoudt dan is het veel sneller en makkelijker te onderhouden. Zorg dus dat je dit duidelijk hebt voor jezelf en dat je een manier weet te vinden om jezelf ook te motiveren om dit te doen.

spot_img

Anderen lazen ook: